Πυρκαγιά στο Λαγώποδο της Ζακύνθου, κινδύνευσαν και σπίτια
Μάχη με τις φλόγες στο Λαγώποδο της Ζακύνθου δίνουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου, μετά από πυρκαγιά στην θέση Καταλούπου την Κυριακή που πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και καίει δασική έκταση. Κινδύνευσαν και σπίτια.
Μάχη με τις φλόγες στο Λαγώποδο της Ζακύνθου δίνουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου, μετά από πυρκαγιά στην θέση Καταλούπου την Κυριακή που πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και καίει δασική έκταση.
Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 28 άντρες και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από την Πάτρα.
Από αέρος επιχειρούσαν ρίξεις νερού, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ» και τέσσερα αεροσκάφη τύπου «Πετσετέρ» από την γειτονική Κεφαλονιά ενώ υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Με το τελευταίο δρομολόγιο από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, στο νησί αναμένονται ενισχύσεις σε οχήματα και άντρες ώστε να συνδράμουν όλοι στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Μέχρι στιγμής, εκτός από το πευκοδάσος, η μεγάλη πυρκαγιά στην θέση Καταλούπου έχει κάψει ελαιόδεντρα και δύο κολώνες της ΔΕΗ.
Κινδύνευσαν επίσης σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στο βουνό αλλά με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτράπηκε το χειρότερο.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας