
Βούτσης: Εφαρμογή των μέτρων μόνο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ
«Η εφαρμογή των μέτρων θα αναθεωρηθεί αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός. Αυτά τα μέτρα ψηφίστηκαν με αυτή την προϋπόθεση, ότι το Ταμείο θα είναι στο πρόγραμμα και θα βάλει λεφτά, διαφορετικά ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
«Η εφαρμογή των μέτρων θα αναθεωρηθεί αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός. Αυτά τα μέτρα ψηφίστηκαν με αυτή την προϋπόθεση, ότι το Ταμείο θα είναι στο πρόγραμμα και θα βάλει λεφτά, διαφορετικά ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
«Τα μέτρα (της συμφωνίας του Eurogroup) όπως φαίνεται θα είναι τα τελευταία μέτρα… Δεν βλέπω το λόγο γιατί θα υπάρχουν άλλες αξιολογήσεις» πρόσθεσε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Βούτσης. «Στόχος τώρα είναι να αξιοποιήσουμε το μομέντουμ» τόνισε. Απέδωσε δε την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στη διένεξη ΔΝΤ – Γερμανίας.
Όπως ανέφερε «το χρέος είναι ένα παραμένον ζήτημα. Αλλά δόθηκε στη χώρα η διαβεβαίωση ότι θα βοηθήσουν να βγούμε στις αγορές ακόμη και μέσα στο 2017, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της ανάπτυξης το όποιο μπήκε στο κέντρο της διαδικασίας.
Κατά τον κ. Βούτση «το πρόγραμμα βγαίνει, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει η οικονομία να πηγαίνει πολύ καλά όπως πηγαίνει σήμερα».
«Αν δούμε τους δείκτες της οικονομίας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν με την κοινωνία όρθια» τόνισε. Ο κ. Βούτσης άφησε περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας, λέγοντας ότι με βάση την κουλτούρα της ΕΕ όλα είναι διαπραγματεύσιμα.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, την επομένη της Συνόδου Κορυφής, με τη συμβολή της Ελλάδας η ατζέντα στην Ευρώπη έχει αλλάξει προς το κοινωνικότερο. «Στη Σύνοδο Κορυφής φάνηκε ότι έχει αλλάξει η ατζέντα, υπάρχει συνεργασία των χωρών του νότου. Συμμετέχουμε πρωταγωνιστικά στις εξελίξεις στην Ευρώπη συνδιαμορφώνουμε τις εξελίξεις» διαβεβαίωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιουλία Καλλιμάνη: Ο έντονος εκνευρισμός στην πίστα – Της πέταξαν λουλούδια με νερό
- Προσοχή στις αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό – Πώς λειτουργεί η μέθοδος Wangiri
- Στο πρώτο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο Πάπας Λέων καταδικάζει τις συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα
- «Καλά Χριστούγεννα Παναθηναϊκέ μου! Πάντα δίπλα σου»: Το βίντεο της πράσινης ΠΑΕ
- Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν – Πρακτικές συμβουλές για τους καταναλωτές
- Ευρώπη: Δεύτερη από το τέλος η Ελλάδα στους πραγματικούς μισθούς – Οι προβλέψεις για το 2026
- Ο Ντανιέλ Μπενσαΐντ και η επιμονή ότι πολιτική σημαίνει ανατροπή
- Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Κλοπ – Μπορεί να επιστρέψει στους πάγκους;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442