Δραγασάκης: Ενδεχόμενο δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές εντός του 2017
Για το ενδεχόμενου δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές εντός του 2017 μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε τηλεοτιτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι ο τερματισμός της επιτροπείας.
Για το ενδεχόμενου δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές εντός του 2017 μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε τηλεοτιτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι ο τερματισμός της επιτροπείας.
Αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της αναπτυξιακής Τράπεζας τονίζοντας ότι «ήταν ένας στόχος που επιδιώκαμε από το 2015 και η τράπεζα αυτή θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις, την απασχόληση και συνολικά την ανάπτυξη». «Η ανυπαρξία αναπτυξιακής Τράπεζας όλα αυτά τα χρόνια από την Ελλάδα συνιστούσε μια μεγάλη έλλειψη» τόνισε.
Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ζητήσουμε να ξεκαθαριστεί από τους εταίρους μας πώς θα στηριχθεί πρακτικά η αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, προσθέτοντας ότι υπάρχει δέσμευση εκ μέρους τους για την επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ, τα λεγόμενα SNP.
«Μέρος των επιστροφών αυτών θα πρέπει να δοθούν για την ενίσχυση της αναπτυξιακής Τράπεζας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» είπε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ για τη στάση ορισμένων Ελλήνων υπουργών είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δουλειά του κ. Ρέγκλινγκ να αξιολογεί υπουργούς».
Ο κ. Δραγασάκης αναφερόμενος στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις μίλησε για γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες του ελληνικού κράτους, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ελληνικό. «Δεν δημιούργησε τα προβλήματα με το θέμα της δασικής έκτασης η κυβέρνηση αλλά το ελληνικό δημόσιο, η ελληνική γραφειοκρατία. Η κυβέρνηση ήθελε να προχωρήσει γρήγορα το έργο» είπε.
Ανακοίνωσε επίσης ότι τα capital contols θα χαλαρώσουν και άλλο και είπε ότι η εξάλειψή τους είναι συνάρτηση του κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Κλήσεις σε 1.750 οδηγούς για παράνομο παρκάρισμα μπροστά σε κάδους – Πόσο είναι το πρόστιμο
- Μια αμήχανη κυβέρνηση παρακολουθεί την οικονομική κρίση να έρχεται χωρίς να κάνει τίποτα για αυτό
- Σέρρες: Θρίλερ με την εξαφάνιση του 44χρονου Σωτήρη – Αγνοείται από τον Ιανουάριο
- Παναθηναϊκός: Το κομβικό τάιμ-άουτ του Αταμάν που γύρισε το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα
- Τιμοτέ Σαλαμέ: «Ήμασταν μαζί τρία χρόνια, με παράτησε για τη Τζένερ» ισχυρίζεται πορνοστάρ
- Σκύλος: Με ποιον τρόπο μας του μαθαίνουμε να αντιδρά έντονα
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας που ρήμαζαν καταστήματα και λήστευαν υπό την απειλή μαχαιριού
- Google Strikes Deals to Secure Data Center Power
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442