Μαροκινός ο άνδρας που προσπάθησε να ανατιναχθεί στις Βρυξέλλες
Βέλγοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άνδρα που προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών. Ωστόσο, στο εσωτερικό του σταθμού προκλήθηκε μικρή έκρηξη.
Βέλγοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άνδρα που προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών.
{{{ map }}}
Ωστόσο, στο εσωτερικό του σταθμού προκλήθηκε μικρή έκρηξη.
Εργαζόμενος στον σταθμό δήλωσε ότι άκουσε έναν άνδρα να φωνάζει «ο θεός είναι μεγάλος» και στη συνέχεια άκουσε θόρυβο.
Η προσπάθεια του δράστη να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά κίνησε την προσοχή των στρατιωτών που περιπολούσαν (τα μέτρα ασφαλείας στο Βέλγιο είναι δρακόντεια μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο) με αποτέλεσμα να τον εξουδετερώσουν έγκαιρα.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου δήλωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές, ωστόσο, «είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθεί το όνομά του».
Πάντως, πρόκειται για έναν νεαρό μαροκινής καταγωγής, που πάντως δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές.
Ο 23χρονος Ρεμί Μπονάφ βρισκόταν στην πλατφόρμα όταν είδε τις φλόγες από την προσπάθεια του δράστη να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά και τράβηξε τη φωτογραφία.
Ο ίδιος είπε ότι κανένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση δεν τραυματίστηκε, ωστόσο, στο σημείο επικράτησε πανικός, καθώς ο κόσμος άρχισε να φωνάζει και να τρέχει.
Για λίγη ώρα διακόπηκαν τα δρομολόγια του μετρό που έχουν ανταπόκριση στη συγκεκριμένη γραμμή, ενώ αποκλείστηκε και η περίφημη Gran Place της βελγικής πρωτεύουσας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λεωφορείο με Βρετανούς τουρίστες βγήκε εκτός δρόμου στην Ισπανία – Ένας νεκρός και 27 τραυματίες
- Εκτός δράσης και πάλι ο Λαουτάρο Μαρτίνες με θλάση στη γάμπα
- Κεσσές για υποκλοπές: Λαμπάδα πρέπει να ανάψει ο Λαβράνος στον κουμπάρο του Γρηγόρη Δημητριάδη
- Φίλοι εναντίον φίλων – Σπάνιος «εμφύλιος πόλεμος» δίχασε τη μεγαλύτερη ομάδα χιμπατζήδων
- Ένα γράμμα του DNA αρκεί για να μετατρέψει θηλυκά έμβρυα σε αρσενικά
- Ο Τραμπ ακύρωσε ό,τι ονειρεύεται κάθε λογικός πρόεδρος: Καλούς πράκτορες και ακριβείς πληροφορίες για το Ιράν
- Οι τελευταίες «δουλειές» που έκανε ο Κώστας Τσιάρας, πριν κλείσει την πόρτα του ΥΠΑΑΤ
- Στο «στόχαστρο» και της Μίλαν ο Καρέτσας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-136x85.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442