Τρίτη πυραυλική δοκιμή σε λιγότερο από μήνα από τη Β.Κορέα
Μία ακόμα πυραυλική δοκιμή -την τρίτη σε διάστημα τριών εβδομάδων- πραγματοποίησε το καθεστώς της Βορείου Κορέας. Ο πύραυλος τύπου Scud έπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Τόκιο. Ψυχραιμία ζητά από το Πεκίνο από όλες τις πλευρές.
Μία ακόμα πυραυλική δοκιμή -την τρίτη σε διάστημα τριών εβδομάδων- πραγματοποίησε το καθεστώς της Βορείου Κορέας. {{{ map }}} Ο πύραυλος τύπου Scud έπεσε εντός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Τόκιο.
Η εκτόξευση έγινε μία μέρα μετά την ανακοίνωση του καθεστώτος ότι τέθηκε σε λειτουργία ένα νέο αντιπυραυλικό σύστημα.
Μάλιστα, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από δοκιμές του συστήματος, παρουσία του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν.
Για την πυραυλική δοκιμή ενημερώθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Παρά τους υψηλούς τόνους που αρχικά υιοθέτησε η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ στο θέμα της Βορείου Κορέας, το τελευταίο διάστημα η Ουάσινγκτον έχει ρίξει το βάρος στις πρωτοβουλίες της Κίνας -της μοναδικής χώρας που συνομιλεί με το καθεστώς- για την εκτόνωση της έντασης.
Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της, όπως εκτιμούν στη Σεούλ, προσπαθεί με τις διαδοχικές εκτοξεύσεις πυραύλων να πιέσει τη Νότιο Κορέα, ώστε να αλλάξει πολιτική απέναντί της.
Ο νέος πρόεδρος της Νοτίου Κορέας υπόσχεται προσέγγιση με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, σε αντίθεση με την προκάτοχό του, Παρκ Γκέουν Χιέ, που είχε σκληρύνει σημαντικά τη στάση της, ακολουθώντας την παράδοση των συντηρητικών προέδρων που πέρασαν από το αξίωμα.
Μάλιστα, πρόσφατα εγκαταστάθηκε στη Ν.Κορέα το προηγμένο αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD, κίνηση που έχει ενοχλήσει, τόσο το καθεστώς στην Πιονγιάνγκ, όσο και το Πεκίνο.
Την πυραυλική δοκιμή καταδίκασε η Ρωσία, ενώ το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από όλες τις πλευρές να παραμείνουν ψύχραιμες. Ειδικά από το καθεστώς της Βορείου Κορέας, να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας