Λοβέρδος: Πανηγυρικά ενταφιάζεται ο αντιμνημονιακός λόγος σας
«Η χώρα αποκτά 4ο μνημόνιο και σήμερα αναδεικνύεται ότι υπήρξατε άδικοι στους πολιτικούς σας αντιπάλους και δηλητηριάσατε με μίσος τον ελληνικό λαό και τον διχάσατε» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταστροφική πολιτική.
«Πρώτοι και μόνοι μας, εμείς ως ΠΑΣΟΚ, διαχειριστήκαμε πατριωτικά την κρίση χωρίς δεύτερες σκέψεις, με τεράστιο πολιτικό κόστος. Το 2014 βγαίναμε από την περιπέτεια των μνημονίων χωρίς βέβαια να έχουν ξεπεραστεί όλες οι δυσκολίες, αλλά ακολουθούσαμε μια πορεία εξόδου. Οι άλλοι προχώρησαν και η δική μας πορεία ανακόπηκε από εκείνους που έριξαν την τότε κυβέρνηση, για να εγκαινιαστεί η δεύτερη φάση της κρίση, με τα δύο αχρείαστα μνημόνια», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταστροφική πολιτική.
«Η χώρα αποκτά 4ο μνημόνιο και σήμερα αναδεικνύεται ότι υπήρξατε άδικοι στους πολιτικούς σας αντιπάλους και δηλητηριάσατε με μίσος τον ελληνικό λαό και τον διχάσατε», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σημείωσε ότι με τη συμφωνία αφαιρούνται από την οικονομία και την κοινωνία 5 δισ. ευρώ. «Πανηγυρικά ενταφιάζεται ο αντιμνημονιακός σας λόγος», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία πως «αντί να πενθεί, σήμερα πανηγυρίζει».
«Άνθρωπος που να σέβεται τα λόγια του ανάμεσα σας δεν υπάρχει. Πρώτα από όλα ασεβής με τον εαυτό του και την πολιτική του αξιοπρέπεια είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Πρωτοστατεί δε σ’ αυτή την παράσταση και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος», είπε και πρόσθεσε ότι τον πρωθυπουργό θα τον καταδιώκουν πάντα τα ίδια του τα λόγια και οι πράξεις του.
«Θυμίζω τον κ. Τσίπρα στο Μενίδι, τον Μάιο του 2014, έλεγε στο λαό: Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με το μνημόνιο γι’ άλλα 40 χρόνια. Πού μας έχει πάει τώρα; 22 χρόνια και βάλε. Ο ορισμός του πολιτικού αμοραλισμού. Ή καλύτερα, η αποθέωση του πολιτικού αμοραλισμού», είπε ο κ. Λοβέρδος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει σύγκληση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα στις 19 Φεβρουαρίου
- Όλες οι αλλαγές στις εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες
- Γίνε μάστερ της ηρεμίας – Πώς να κρατήσεις το στρες υπό έλεγχο
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση
- Μπορεί το σεξ να μας κάνει πιο ευτυχισμένους;
- Το παράδειγμα του Λύντον Τζόνσον στο Βιετνάμ μπορεί να ακολουθήσει ο Τραμπ στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)




































![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442