Το Σάββατο κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μέτρα και τα αντίμετρα
Το Σάββατο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές. Το νομοσχέδιο συζητείται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές Δευτέρα και Τρίτη, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη συζητείται στην Ολομέλεια.
Το Σάββατο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την
επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές.
Ο προγραμματισμός της συζήτησης και επεξεργασίας του σχεδίου νόμου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις», έχει, ήδη, ανακοινωθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Σύμφωνα με αυτόν, το νομοσχέδιο συζητείται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές Δευτέρα και Τρίτη, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη συζητείται στην Ολομέλεια.
Οι τέσσερις κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση το μεσημέρι της Δευτέρας, 15 Μαΐου, για την έναρξη της συζήτησης.
Την Παρασκευή, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Γίνεται μία ολοκλήρωση των άρθρων και πρέπει να είναι αναλυτικά τεκμηριωμένη… Tο πότε θα κατατεθεί δεν έχει σημασία, αν θα είναι αύριο ή την Κυριακή. Ολοκληρώνεται σήμερα το νομοσχέδιο στις τεχνικές λεπτομέρειες».
Στον ίδιο σταθμό ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, σχολίασε: «Σήμερα το πρωί, πήρα τις υπηρεσίες της Βουλής, έχουν εντολή -και έτσι ήταν από χθες, από τη Διάσκεψη των Προέδρων- από τις 16:00 σήμερα, να είναι stand by. Που σημαίνει ότι από τις 16:00 σήμερα έως το αργότερο, ενδεχομένως, αύριο το πρωί, Σάββατο, το νομοσχέδιο θα έχει κατατεθεί. Πιθανότερο είναι ότι θα κατατεθεί αργά, ίσως, το βράδυ».
Αν κατατεθεί σήμερα θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, αν κατατεθεί αύριο, θα ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, διευκρίνισε ο κ. Κακλαμάνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έλλη Λαμπέτη: Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της
- Ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση με την AI εικόνα του ως «Χριστού»
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η τέχνη να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις
- Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν περιπτερά στο πόδι
- Πάνω από 18.000 αλκοτέστ στις γιορτές του Πάσχα – Μόλις 100 οι παραβάτες
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442