Καμία απελευθέρωση στις ομαδικές απολύσεις, απαντά το υπουργείο στη ΝΔ
«Kαμία απελευθέρωση δεν υπάρχει στις ομαδικές απολύσεις» τονίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας απαντώντας στον τομεάρχη της ΝΔ Γ.Βρούτση ο οποίος, όπως αναφέρεται, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε σε απόλυτη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Τα όρια, λένε οι ίδιοι, παραμένουν ως έχουν: Έξι εργαζόμενοι το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν 20-150 άτομα και ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζομένους.
«Kαμία απελευθέρωση δεν υπάρχει στις ομαδικές απολύσεις» τονίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας απαντώντας στον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος, όπως αναφέρεται, υποστήριξε σήμερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ότι η κυβέρνηση συμφώνησε σε απόλυτη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Οι πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο ότι ο κ. Βρούτσης επιχείρησε να ανοίξει άλλον ένα κύκλο «τρομοκρατικών ειδήσεων» και επισήμαναν ότι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αποκρούστηκαν.
Στο πλαίσιο αυτό σε σχέση με το τι συμφωνήθηκε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων από το υπουργείο Εργασίας τονίζεται ότι:
Τα όρια των ομαδικών απολύσεων δεν αλλάζουν και παραμένουν ως έχουν:
– Έξι (6) εργαζόμενοι το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν 20-150 άτομα.
– Ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζομένους.
Οι ίδιοι πηγές κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, η ΝΔ είχε διαλέξει στρατόπεδο, ήταν με τους δανειστές και ότι χαρακτήριζε ιδεοληψίες τις θέσεις της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την απόκρουση των ομαδικών απολύσεων και του λοκ άουτ.
Τέλος, σημειώνεται ότι τώρα που η κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να αποκρούσει τις απαιτήσεις αυτές, αλλά και να χαράξει το δρόμο επανάκτησης βασικών εργατικών δικαιωμάτων, η ΝΔ νοσταλγεί τις απαιτήσεις των δανειστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ανεπίσημο χωρίς να είναι ατημέλητο» – Tο φανελένιο πουκάμισο κάνει την επανεμφάνισή του
- Δουδωνής για Λαζαρίδη: Αυτή η κυβέρνηση παρίστανε την κυβέρνηση των αρίστων αλλά είναι των αχρήστων
- Christina O: Πωλείται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση – «Βουτιά» στην τιμή
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442