Ευρωβουλή: Η Τουρκία απομακρύνεται διαρκώς από την Ευρώπη
Την απομάκρυνση της Τουρκίας από τις ευρωπαϊκές αρχές και τις δημοκρατικές αξίες, τόσο μετά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, όσο και μετά το δημοψήφισμα υπογράμμισαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι περισσότεροι ευρωβουλευτές, καθώς και ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Γιοχάνες Χαν.
Την απομάκρυνση της Τουρκίας από τις ευρωπαϊκές αρχές και τις δημοκρατικές αξίες, τόσο μετά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, όσο και μετά το δημοψήφισμα υπογράμμισαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι περισσότεροι ευρωβουλευτές, καθώς και ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Γιοχάνες Χαν.
Ο τελευταίος χαρακτήρισε προβληματική την αναθεώρηση του τουρκικού Συντάγματος που επικυρώθηκε με το δημοψήφισμα. Αναφέρθηκε επίσης στις αμφιβολίες των διεθνών παρατηρητών σε σχέση με το αν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος ενώ εξέφρασε την ανησυχία του και για το γεγονός ότι συνεχίζεται το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ τάχθηκε υπέρ της διακοπής των διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση της Τουρκίας στην ΕΕ σημειώνοντας ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει μία ειδική σχέση της Ευρώπης με την Αγκυρα.
Από πλευράς Φιλελεύθερων ο Γκι Βερχόφσταντ ανέφερε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επανεκτιμήσει τη σχέση της με την Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442