Η Ελλάδα έχει υπερβεί τους στόχους ως προς το ύψος των δημοσιονομικών
πλεονασμάτων και συνεπώς υπάρχει η βάση για την ολοκλήρωση της
αξιολογησης του προγράμματος, ενδεχομένως και εντός του Μαΐου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Η Ελλάδα έχει υπερβεί τους στόχους ως προς το ύψος των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και συνεπώς υπάρχει η βάση για την ολοκλήρωση της αξιολογησης του προγράμματος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη έχει επικυρωθεί και από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, συνεπώς είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνιας ανάμεσα στην Ελλαδα και τους δανειστές για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλαδα, ενδεχομένως εντός του Μαϊου.
Ερωτηθείς για το ζήτημα της συνέχισης της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, απάντησε ότι επί του θέματος βάση είναι το θεσμικό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο ορίζει πως το ΔΝΤ συμμετεχει στο μέτρο του δυνατού στα προγράμματα στήριξης των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και οι αποφασεις του Eurogroup στη Βαλέτα της Μαλτας.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.