Το ζεύγος Ομπάμα έκλεισε συμβόλαιο – μαμούθ για τα απομνημονεύματά τους
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ έκλεισαν ένα συμβόλαιο-μαμούθ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για την έκδοση των απομνημονευμάτων τους.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ έκλεισαν ένα συμβόλαιο-μαμούθ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για την έκδοση των απομνημονευμάτων τους, όπως έγινε γνωστό χθες.
Κατά την εφημερίδα Financial Times, η οποία δεν αποκαλύπτει το ποσό που θα λάβουν οι Ομπάμα για τη συγγραφή των δύο βιβλίων, τα χρήματα που προσέφεραν οι μεγαλύτεροι εκδοτικοί οίκοι για τα απομνημονεύματά τους ξεπερνούσαν τα 60 εκατομμύρια δολάρια.
Εάν αυτό το ποσό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια για εκδοτικά δικαιώματα στην ιστορία.
Ο αμερικανός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Τζέιμς Πάτερσον είχε υπογράψει το 2009 ένα συμβόλαιο το ύψος του οποίου ανερχόταν σύμφωνα με ΜΜΕ στα 150 εκατομμύρια δολάρια, αλλά εκείνο αφορούσε 17 βιβλία.
Ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ο Τζορτζ Ου. Μπους, έλαβε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για τα δικά του απομνημονεύματα, σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.
Ενώ ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε λάβει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για το αυτοβιογραφικό του έργο «Η ζωή μου».
Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη εκδώσει δύο βιβλία, το «Εικόνες του πατέρα μου» (1995) και το «Τολμώ να ελπίζω» (2006), που έχουν πουλήσει πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα το καθένα μόνο στις ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442