«Αγνώριστη» η τουρκοκυπριακή πλευρά μετά τη Γενεύη, λέει η Λευκωσία
Είναι ολοφάνερο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ροκανίζει τον χρόνο, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι μετά τον Ιανουάριο στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη».
Είναι ολοφάνερο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ροκανίζει τον χρόνο, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι μετά τον Ιανουάριο στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη».
Ύστερα από 22 μήνες διαπραγματεύσεων, τόνισε ο κ. Κασουλίδης, ο κ. Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του προέδρου Αναστασιάδη.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, παρέπεμψε σε δηλώσεις Ακιντζί ότι στόχος είναι η εκ περιτροπής προεδρίας, η ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, πρόσθεσε ο υπουργός, εκμεταλλεύτηκε την έγκριση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Τουρκίας επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων και για να ροκανίσουν τον χρόνο.
Η Τουρκία γνωρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων σε μια διεθνή διάσκεψη, ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, για να υπογραμμίσει πως, από τον Ιανουάριο, τίποτε δεν προχώρησε σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες των εσωτερικών θεμάτων.
Εμείς θέλουμε ο διάλογος να συνεχίζεται και τα θέματα να συζητούνται και να εξαντλούνται, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε πως οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να κλείσουν ή να φθάσουν όσο πιο κοντά σε κλείσιμο των εσωτερικών πτυχών.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας