«Εχθρούς του λαού» χαρακτηρίζει ο Τραμπ τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ
Αφού το επιτελείο του έδωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ τον τίτλο της «αντιπολίτευσης», τώρα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και τα μεγαλύτερα κανάλια των ΗΠΑ «εχθρούς του λαού». Ο Λευκός Οίκος ανεβάζει έτσι ένα σκαλί παραπάνω (και με τόνους που δεν έχει χρησιμοποιήσει κανένας προηγούμενος πρόεδρος) τη σύγκρουση με τον Τύπο -ή τουλάχιστον με τον «παραδοσιακό Τύπο», εξαιρώντας προφανώς συνωμοσιολογικού προσανατολισμού μέσα που τον στήριξαν και τον στηρίζουν.
Αφού το επιτελείο του έδωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ τον τίτλο της «αντιπολίτευσης», τώρα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και τα μεγαλύτερα κανάλια των ΗΠΑ «εχθρούς του λαού».
Ο Λευκός Οίκος ανεβάζει έτσι ένα σκαλί παραπάνω (και με τόνους που δεν έχει χρησιμοποιήσει κανένας προηγούμενος πρόεδρος) τη σύγκρουση με τον Τύπο -ή τουλάχιστον με τον «παραδοσιακό Τύπο», εξαιρώντας προφανώς συνωμοσιολογικού προσανατολισμού μέσα που τον στήριξαν και τον στηρίζουν.
H νέα επίθεση του Τραμπ στα ΜΜΕ ήρθε μέσω του Twitter και ακολούθησε σχόλιά του για την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης -ο πρόεδρος είχε διαμαρτυρηθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι κανάλια και εφημερίδες δεν προβάλλουν την «ικανοποίηση» στην αμερικανική κοινή γνώμη για το μέχρι τώρα έργο του και, στη συνέχεια, και για την κάλυψη της ίδιας της συνέντευξης από τα ΜΜΕ.
Το απόγευμα της Παρασκευής (νύχτα προς Σάββατο, ώρα Αθήνας) ο Τραμπ επέστρεψε ξανά στο Twitter για να αναρτήσει το εξής μήνυμα: «Τα ΜΜΕ που λένε ΨΕΜΑΤΑ, οι αποτυχημένοι New York Times, το NBC, το ABC, το CBS, το CNN, δεν είναι δικοί μου εχθροί αλλά εχθροί του αμερικανικού λαού!».
Λίγο προηγουμένως, είχε αναρτήσει ένα «πρωτόλειο» μήνυμα στο οποίο μιλούσε για «τους New York Times, το CNN, το NBC και πολλούς άλλους», με τον χαρακτηρισμό «άρρωστο» ή «αηδιαστικό» -το tweet εκείνο διαγράφηκε και ακολούθησε η ανάρτηση για τους «εχθρούς του λαού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
- Νορβηγία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ
- Ο Τσαζ Παλμιντέρι ήθελε να γίνει ηθοποιός και όχι γκάνγκστερ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442