Η επιδείνωση της οικονομίας φέρνει σκληρότερους στην κυβέρνηση Μαδούρο
Με ανασχηματισμό της κυβέρνησης επιχειρεί ο Μαδούρο να δαμάσει την οικονομική κρίση από την οποία μαστίζονται οι πολίτες στη Βενεζουέλα. Επέλεξε, ωστόσο, ακόμα σκληρότερους και αμετακίνητους οπαδούς του οικονομικού του μοντέλου.
Με ανασχηματισμό της κυβέρνησης επιχειρεί ο Μαδούρο να δαμάσει την οικονομική κρίση από την οποία μαστίζονται οι πολίτες στη Βενεζουέλα.
Επέλεξε, ωστόσο, ακόμα σκληρότερους και αμετακίνητους οπαδούς του οικονομικού του μοντέλου και ας τρέχει ο πληθωρισμός με 700%, σύμφωνα τουλάχιστον με το ΔΝΤ.
Αντιπρόεδρος είναι πλέον ο Τάρεκ ελ Αϊσάμι, κυβερνήτης της πολιτείας Αράγουα, ένας από τους ισχυρότερους -όπως τον περιγράφουν τα ισπανόφωνα ΜΜΕ- πολιτικούς στη χώρα.
Παράλληλα, ο αδελφός του Ούγκο Τσάβες διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού, ενώ άλλαξε και το οικονομικό επιτελείο.
Ο Ραμόν Λόμπο είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, στον οποίο θα περάσουν όλες οι αρμοδιότητες για τη διαχείριση της οικονομίας.