Ειρήνη στους αποκλεισμένους, ειρήνη στους πρόσφυγες το μήνυμα του Πάπα
Στις ανοικτές πληγές του σημερινού κόσμου, με ειδική μνεία στους αποκλεισμένους, τους εγκαταλελειμμένους, τους πρόσφυγες και κυρίως τα παιδιά, αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του «στην Πόλη και στον Κόσμο». «Ειρήνη στον κόσμο, ας δεχθούμε το παιδί που γεννήθηκε» είπε ο Ποντίφικας.
Στις ανοικτές πληγές του σημερινού κόσμου, με ειδική μνεία στους αποκλεισμένους, τους εγκαταλελειμμένους, τους πρόσφυγες και κυρίως τα παιδιά, αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του «στην Πόλη και στον Κόσμο».
«Ειρήνη στον κόσμο, ας δεχθούμε το παιδί που γεννήθηκε» είπε ο Ποντίφικας.
Στο μήνυμά του το μεσημέρι της Κυριακής μπροστά στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε στις περιοχές του κόσμου όπου οι συγκρούσεις μαίνονται.
«Ειρήνη στη Συρία» ξεκίνησε, τονίζοντας «ειρήνη στο Χαλέπι, που τις τελευταίες εβδομάδες έγινε σκηνικότερη μία από τις πιο βίαιες μάχες». Αναφέρθηκε στο Παλαιστινιακό, καλώντας να «δώσει χώρο το μίσος και η εκδίκηση στην ειρήνη» και σε κάθε θερμό πεδίο, από το Ιράκ και τη Λιβύη μέχρι τη Μιανμάρ και την κορεατική χερσόνησο.
Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στο μήνυμά του και στους σεισμοπαθείς στην Ιταλία αλλά και στα θύματα της τρομοκρατίας. «Ειρήνη σε όποιον έχει χάσει δικό του πρόσωπο από την απάνθρωπη τρομοκρατία» τόνισε.
Ο Πάπας είχε καλέσει ιδιαίτερα σε αλληλεγγύη για τα παιδιά στο μήνυμά του στη νυχτερινή χριστουγεννιάτικη λειτουργία, λέγοντας οπως σήμερα υπάρχουν «παιδιά σε βάρκες, παιδιά κάτω από βόμβες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: Συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο – Καταθέτει ο πατέρας τη Μάρθης και δικαστικοί πραγματογνώμονες
- Στις φλόγες το Μεξικό μετά τον θάνατο του Ελ Μέντσο – Αιματηρά αντίποινα, στρατός στους δρόμους, φόβοι για ντόμινο βίας
- Όχι, δεν είναι η Τέιλορ Σουίφτ που έχεις συνηθίσει: Έτσι είναι η 36χρονη popstar χωρίς makeup και μαλλί κομμωτηρίου
- Ιράν: Μαζί με το αεροπλανοφόρο πλησιάζει η ώρα αποφάσεων για τις ΗΠΑ – Τρεις επιλογές για τον Τραμπ
- «Διπλό» των Σπερς στο Ντιτρόιτ – Τα αποτελέσματα του ΝΒΑ
- Έβρος: Σοβαρά προβλήματα στο Σουφλί μετά τη θραύση αναχώματος – «Νέα δοκιμασία για τους αγρότες»
- Τι διδάσκει το κυνάθλημα dog dancing στον σκύλο;
- Ο Γιαννακόπουλος και το μήνυμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442