Διαψεύδει η Ρωσία συμφωνία με ΗΠΑ για «έξοδο» των ανταρτών από το Χαλέπι
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία υπέβαλαν την Κυριακή πρόταση προς τους αντάρτες στο Χαλέπι βάσει της οποίας προσφέρεται η δυνατότητα ασφαλούς διαφυγής από την πόλη των μαχητών, των οικογενειών τους και άλλων αμάχων, μεταδίδει αποκλειστικά το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους της συριακής αντιπολίτευσης που στηρίζουν τις οργανώσεις των ανταρτών στο Χαλέπι. Ωστόσο, η Ρωσία διαψεύδει ότι έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τις ΗΠΑ αναφέροντας ότι οι διμερείς συνομιλίες συνεχίζονται σε επίπεδο εμπειρογνομώνων.
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία υπέβαλαν την Κυριακή πρόταση προς τους αντάρτες στο Χαλέπι βάσει της οποίας προσφέρεται η δυνατότητα ασφαλούς διαφυγής από την πόλη των μαχητών, των οικογενειών τους και άλλων αμάχων, μετέδωσε αποκλειστικά το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους της συριακής αντιπολίτευσης που στηρίζουν τις οργανώσεις των ανταρτών στο Χαλέπι.
Ωστόσο, η Ρωσία διαψεύδει ότι έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τις ΗΠΑ αναφέροντας ότι οι διμερείς συνομιλίες συνεχίζονται σε επίπεδο εμπειρογνομώνων, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria.
To Reuters μετέδωσε πως σύμφωνα με αντίγραφο που περιήλθε στην κατοχή του, η πρόταση προβλέπει οι μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μέτωπο αλ Νούσρα να κατευθυνθούν προς την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ωστόσο μαχητές άλλων οργανώσεων θα επιτρέπεται να κινηθούν προς άλλους προορισμούς που θα περιλαμβάνουν και περιοχές όπως εκείνες κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στο βορειοανατολικό Χαλέπι.
Οι οργανώσεις των ανταρτών στο Χαλέπι δεν έχουν προς το παρόν απαντήσει στην πρόταση, σύμφωνα πάντα με τους αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.
Η πρόταση, εφόσον προχωρήσει, θα εφαρμοστεί εντός 48ώρου και θα επιδιωχθεί να αναλάβει την επίβλεψη της συμφωνίας ο ΟΗΕ. Οι μαχητές θα μπορούν να πάρουν μαζί τους ελαφρά όπλα, αλλά πρέπει να αφήσουν τον βαρύ οπλισμό, υπογραμμίζεται στο κείμενο της πρότασης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΕΝΦΙΑ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για διορθώσεις στο Ε9 – Τι πρέπει να προσέξετε
- Κραυγή αγωνίας για Δημοτική Κοινότητα της χώρας-Μείωση πληθυσμού 25% το 2026
- Ισπανικά ΜΜΕ για τον Παναθηναϊκό: «Σε κρίση η ομάδα του Μπενίτεθ, κίνδυνος ιστορικής αποτυχίας»
- Σμότριτς προς Τραμπ: Τον ευχαριστεί, αλλά τώρα του ζητάει να φύγει από τη Γάζα – «Να αναλάβουμε εμείς»
- Καμπούλ: Αρκετοί νεκροί από έκρηξη, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών
- Μια νύχτα μόνο: Συγκρούσεις και παγίδες
- Κόπα Άφρικα: Και όμως το Μαρόκο νίκησε…
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442