Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz Digital Light: HD... προβολείς στο μέλλον

Mercedes-Benz Digital Light: HD… προβολείς στο μέλλον

Η γερμανική φίρμα δίνει το στίγμα των έξυπνης τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων που θα εξοπλίσουν στο κοντινό μέλλον τα μοντέλα της και τα οποία εκτός από την ικανότητα αυτόματης ρύθμισης τους, λειτουργούν –και- ως προτζέκτορες χρήσιμων πληροφοριών και οδικών σημάτων στην άσφαλτο.


H γερμανική φίρμα παρουσίασε το επόμενο βήμα εξέλιξης για τα κεντρικά φωτιστικά σώματα των αυτοκινήτων της, παρουσιάζοντας ένα νέο καινοτόμο λογισμικό ελέγχου το οποίο υπόσχεται να κάνει την νυχτερινή οδήγηση ακόμα ασφαλέστερη τόσο για τον οδηγό όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, με ή… χωρίς τροχούς.

Το νέο λογισμικό το οποίο ήδη η Mercedes-Benz δοκιμάζει από τις αρχές Νοεμβρίου και αναμένεται στο κοντινό μέλλον να εξοπλίσει τα προσεχή νέα μοντέλα της, ονομάζεται Digital Light και έγκειται στην παρουσία ενός chip ελέγχου των ενός και πλέον εκατομμυρίου μικροκατόπτρων από τα οποία αποτελούνται τα φωτιστικά σώματα.

Το λογισμικό λαμβάνει, επεξεργάζεται και αξιολογεί στοιχεία τόσο από τους αισθητήρες όσο και από τις κάμερες που αποτελούν μέρος του εξοπλισμού της πλειονότητας των μοντέλων της γερμανικής φίρμας, ρυθμίζοντας αναλόγως τα φωτιστικά σώματα με κριτήριο την κίνηση των άλλων χρηστών στο δρόμο.

Έτσι, αρχικά το Digital Light μπορεί ουσιαστικά να αναγνωρίσει την κίνηση των αντίθετα διερχόμενων αυτοκινήτων, «χαμηλώνοντας» την ένταση των φωτιστικών σωμάτων αυτομάτως και κατ΄επέκταση απαλλάσσοντας τον οδηγό από το να αλλάζει την «σκάλα» φώτων και διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν «τυφλώνει» τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι και η μοναδική ιδιότητα του Digital Light καθώς η τεχνολογία Mercedes-Benz εξελίσσει ακόμα περισσότερο το σκεπτικό των ρυθμιζόμενων και διαδραστικών φωτιστικών σωμάτων δίνοντάς τους τη δυνατότητα μέσω του συγκεκριμένου λογισμικού να προβάλλουν εικόνες στο δρόμο, λειτουργώντας επικουρικά στον οδηγό.

Έτσι, τα φωτιστικά σώματα μπορούν να λειτουργήσουν ως προτζέκτορες προβάλλοντας π.χ. στην άσφαλτο ένα STOP σαν μια επιπλέον υπενθύμιση στον οδηγό ότι πρέπει να σταματήσει εφόσον τα έξυπνα συστήματα ανίχνευσης οδικής σήμανσης του αυτοκινήτου έχουν εντοπίσει την παρουσία ενός αντίστοιχου σήματος.

Παράλληλα, μπορούν να προβάλλουν χρήσιμες πληροφορίες όπως π.χ. οδηγίες από το σύστημα πλοήγησης, στοιχεία για τις επικρατούσες συνθήκες όπως π.χ. για το ενδεχόμενο παρουσίας πάγου στο οδόστρωμα ή να αναπροσδιορίσουν και να οριοθετήσουν την λωρίδα κίνησης του αυτοκινήτου σε περίπτωση που ένα μέρος του οδοστρώματος είναι κατειλημμένο από έργα ή οτιδήποτε άλλο.

Επιπλέον, εκτός από την υπενθύμιση της οδικής σήμανσης και της παροχής κρίσιμων πληροφοριών στον οδηγό, τα φωτιστικά σώματα εφόσον ανιχνεύσουν πεζούς ή ποδηλάτες στο οδόστρωμα εστιάζουν πάνω τους λειτουργώντας ενισχυτικά για την προσοχή του οδηγού ενώ μπορούν να προβάλλουν στην άσφαλτο, τη γνώριμη διαγράμμιση της διάβασης πεζών διευκολύνοντας έτσι την επικοινωνία οδηγού-πεζών ιδίως κατά την νύχτα και διασφαλίζοντας έτσι ένα εγγυημένα ασφαλές πέρασμα στους πιο ευπαθείς χρήστες του δρόμου.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024