Nέα μείωση του ELA κατά 200 εκατ. ευρώ
Σε περαιτέρω μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατόπιν αιτήματος της Τράπεζας της Ελλάδος. Πλέον το όριο διαμορφώνεται στα 50,9 δισ. ευρώ. Στη βελτίωση της ρευστότητας των τραπεζών αποδίδει η ΤτΕ την εξέλιξη.
Σε περαιτέρω μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατόπιν αιτήματος της Τράπεζας της Ελλάδος. Πλέον το όριο, έως τις 8 Δεκεμβρίου, διαμορφώνεται στα 50,9 δισ. ευρώ. Στη βελτίωση της ρευστότητας των τραπεζών αποδίδει η ΤτΕ την εξέλιξη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΤτΕ «στις 16 Νοεμβρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 50,9 δισεκ. ευρώ έως και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος».
«Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,2 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΤτΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ώρα πληρωμών – Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους έως 13 Φεβρουαρίου
- Mega-Cancel: Το προσωπικό του πρώην πρίγκιπα Άντριου αρνείται να εργαστεί για αυτόν στη σκιά του σκανδάλου Έπσταϊν
- Πέπλο ομίχλης κάλυψε τη Θεσσαλονίκη – Καθυστερήσεις στις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
- Ποιοι πετάνε τη σκούφια τους στη Ρωσία με τα αρχεία Έπσταϊν
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Τα επόμενα βήματα και ο κίνδυνος απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας
- Ο Ρονάλντο συνέχισε την «απεργία» του και ο κόσμος της Αλ Νασρ τον στήριξε (pics)
- Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]
- Ουκρανία: Ο Τραμπ βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία, ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους και μεγάλο μέρος της χώρας δεν έχει ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)






















![Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/61341301-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442