Κανονικά κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ
Αναστολή της προγραμματισμένης κινητοποίησής τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ύστερα από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία διευθετούνται οι οφειλές, λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. ευρώ του δημοσίου προς την επιχείρηση.
Αναστολή της προγραμματισμένης κινητοποίησής τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ύστερα από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία διευθετούνται οι οφειλές, λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. ευρώ του δημοσίου προς την επιχείρηση.
Όπως είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, η γενική γραμματέας, αρμόδια για θέματα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκα, υπέγραψε την ΚΥΑ με την οποία διευθετείται το προαναφερόμενο ζήτημα, αυτή προωθήθηκε ήδη στον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη και αύριο θα πάρει το δρόμο για το υπουργείο Οικονομικών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, επισήμανε: «Επιτέλους το υπουργείο Οικονομικών άναψε το πράσνο φως για την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου στον ΟΑΣΘ, από τη διαφορά του ΦΠΑ. Τόσο καιρό επισημαίνω ότι εισπράττω με 13% ΦΠΑ και αποδίδω με 24%, με αποτέλεσμα το ποσό που μας οφείλεται σήμερα να διαμορφώνεται στα 18 εκατ. ευρώ.
» Προφανώς θα προβλέπεται η λήψη κάποιας προκαταβολής από το προαναφερόμενο ποσό άμεσα και δεσμεύομαι ότι πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην επιχείρηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρεάλ Σοσιεδάδ: Πρόληψη τραυματισμών με τεχνολογία κβαντικής έμπνευσης
- Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου – Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442