Αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε για τις σχέσεις Βρετανίας – ενιαίας αγοράς
Η Βρετανία πρέπει να τηρήσει όλους τους κανόνες της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς αν θέλει να συμμετάσχει σε αυτή, προειδοποίησε για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η Βρετανία πρέπει να τηρήσει όλους τους κανόνες της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς αν θέλει να συμμετάσχει σε αυτή, προειδοποίησε για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Πρέπει να πούμε στη Βρετανία ότι πρέπει να επιλέξει. Αν θέλει να είναι μέρος της (ενιαίας) αγοράς, τότε πρέπει να αποδεχτεί όλους τους κανονισμούς της αγοράς. Αν δεν θέλουν να τους δεχτούν, τότε δεν μπορούν να είναι μέλος της αγοράς. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να δείξουμε υπερβολική ευελιξία» είπε ο Γερμανός υπουργός από το Βουκουρέστι.
«Επιθυμούμε να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει να επιδείξουμε συνοχή στην Ευρώπη και ότι οι κανόνες ισχύουν για ολους», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Greece Holds Firm as a Top Mediterranean Travel Choice
- Διπλασιάστηκαν οι αρκούδες στην Ελλάδα μέσα σε έξι χρόνια – Τι δείχνει έρευνα του Αρκτούρου
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442