Eurostat: Στο 179,2% του ΑΕΠ το χρέος το β’ τρίμηνο
Στο 179,2% του ΑΕΠ έφτασε το χρέος της Ελλάδας το β' τρίμηνο 2016, έναντι 176,1% το α' τρίμηνο και 169,5% το β' τρίμηνο 2015, σύμφωνα με τη Eurostat. Στο σύνολο της Ευρωζώνης, το χρέος υποχώρησε στο 91,2% ενώ στο σύνολο της ΕΕ περιορίστηκε στο 84,3%. Η Ελλάδα δηλαδή συνέχισε να κατέχει τα πρωτεία στην ΕΕ, διαθέτοντας τη χειρότερη αναλογία χρέος προς ΑΕΠ.
Στο 179,2% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το δεύτερο τρίμηνο του 2016, έναντι 176,1% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο και 169,5% το β’ τρίμηνο 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Στο σύνολο της Ευρωζώνης, το δημόσιο χρέος υποχώρησε στο 91,2% έναντι 92,1% το α’ τρίμηνο και 91,3% πέρυσι, ενώ στο σύνολο της ΕΕ, περιορίστηκε στο 84,3% έναντι 87,5% και 84,5%. Η Ελλάδα δηλαδή συνέχισε να κατέχει τα πρωτεία στην Ε.Ε., διαθέτοντας τη χειρότερη αναλογία χρέος/ΑΕΠ, ενώ ακολούθησαν η Ιταλία (135,5%) και η Πορτογαλία (131,7%).
Σε απόλυτους αριθμούς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο τέλος του β’ τριμήνου διαμορφώθηκε στα 315,292 δισ. ευρώ, από 301,266 στο τέλος του β’ τριμήνου πέρυσι.
Ειδικότερα, το δεύτερο τρίμηνο του 2016 το δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 91,2% του μέσου ΑΕΠ της ευρωζώνης (από 92,1% το πρώτο τρίμηνο) και στο 84,3% του ΑΕΠ στην «ΕΕ των 28» (από 87,5% το πρώτο τρίμηνο).
Το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ κατέγραψε η Ελλάδα (179,2%) και ακολουθούν η Ιταλία (135,5%) και η Πορτογαλία (131,7%). Το χαμηλότερο χρέος στην ΕΕ καταγράφηκε στην Εσθονία (9,7%), στο Λουξεμβούργο (22%) και στη Βουλγαρία (29,4%).
Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016 το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε δεκατρία κράτη-μέλη στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2016 και μειώθηκε σε δεκαπέντε κράτη-μέλη. Η μεγαλύτερη αύξηση δημόσιου χρέους καταγράφεται στην Ελλάδα (+3,1 ποσοστιαίες μονάδες) στην Πορτογαλία (+2,8 ποσοστιαίες μονάδες) και στη Λετονία (+2,6 ποσοστιαίες μονάδες).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442