Στη Νότιο Κορέα αυτομόλησε ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης στο Λονδίνο
Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βορείου Κορέας στο Λονδίνο, Τάε Γιονγκ Χο, αυτομόλησε στη Νότιο Κορέα, όπου έφτασε μαζί με την οικογένειά του, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Σεούλ. Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο διπλωμάτη της Πιονγιάνγκ που αυτομολεί στη Νότιο Κορέα.
Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βορείου Κορέας στο Λονδίνο, Τάε Γιονγκ Χο, αυτομόλησε στη Νότιο Κορέα, όπου έφτασε μαζί με την οικογένειά του, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Σεούλ.
Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο διπλωμάτη της Πιονγιάνγκ που αυτομολεί ποτέ στη Νότιο Κορέα.
Ο Τάε αυτομόλησε στη Νότιο Κορέα λόγω της δυσαρέσκειάς του απέναντι στις αρχές της Βορείου Κορέας και σκεπτόμενος το μέλλον του παιδιού του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Ενοποίησης Τζέονγκ Τζουν Χι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο Τζέονγκ αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά το πότε έφτασε ο Τάε ή το δρομολόγιο που ακολούθησε.
«Τώρα τελούν υπό την προστασία της κυβέρνησης και οι αρμόδιοι θεσμοί προχωρούν στη συνήθη απαραίτητη διαδικασία» επισήμανε ο Τζέονγκ.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας