Έρευνα ξεκίνησαν οι αρχές του Βελγίου μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός ιερέα την Κυριακή από έναν άνδρα που υποστήριζε ότι έχει ζητήσει να του χορηγηθεί άσυλο στην Ολλανδία. Η υπόθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την εισαγγελία της Λιμβουργίας.
Έρευνα ξεκίνησαν οι αρχές του Βελγίου μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός ιερέα την Κυριακή από έναν άνδρα που υποστήριζε ότι έχει ζητήσει να του χορηγηθεί άσυλο στην Ολλανδία.
Η υπόθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την εισαγγελία της Λιμβουργίας.
Ο ιερέας, ηλικίας 66 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό του χέρι.
Πήρε εξιτήριο το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο δράστης εμφανίστηκε στην οικία του ιερέα στο Λάνακεν την Κυριακή γύρω στις 14:40 τοπική ώρα (15:40 ώρα Ελλάδας) για να του ζητήσει να τον βοηθήσει και τον ρώτησε εάν μπορούσε να κάνει ένα ντους. Αφού έκανε μπάνιο, του ζήτησε χρήματα για να πάρει την αρνητική απάντηση του κληρικού.
Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί, του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι. Ο ιερέας Γιος Φάντερλι τραυματίστηκε στο χέρι.
Ο δράστης κατόπιν το έβαλε στα πόδια. Η αστυνομία απευθύνει έκκληση για πληροφορίες.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας δεν διέμενε στο τοπικό κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Η επίθεση εκ πρώτης όψεως δεν «σχετίζεται με την (οργάνωση) Ισλαμικό Κράτος και τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Ευρώπη» επισήμανε επίσης η εισαγγελία.
«Προς το παρόν, δεν υπάρχει σύνδεση» επέμεινε ο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας