Λαγκάρντ: Η αβεβαιότητα για το Brexit να τερματιστεί το συντομότερο
Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση της Βρετανίας για Brexit οδήγησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω, της πρόβλεψης για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Υπογράμμισε, δε, ότι η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit θα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.
Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) οδήγησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω, της πρόβλεψης για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Παράλληλα, τόνισε ότι η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit θα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.
Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά κι άλλους αξιωματούχους του παγκοσμιοποιημένου οικονομικού συστήματος
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.