Ποιοι είναι οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι για τον ΑΔΜΗΕ
Mε ταχύτατες διαδικασίες προκήρυξε η ΔΕΗ τον διαγωνισμό για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ, δίνοντας προθεσμία λίγων ημερών, ως τις 26 Ιουλίου, για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ποιοι είναι οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι.
Mε ταχύτατες διαδικασίες προκήρυξε η ΔΕΗ τον διαγωνισμό για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ, δίνοντας προθεσμία λίγων ημερών, ως τις 26 Ιουλίου, για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Αμέσως μετά και μόλις εξεταστούν οι φάκελοι των ενδιαφερομένων θα κληθούν όσοι πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που θέτει ο διαγωνισμός να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές με στόχο η επιλογή του προτιμητέου στρατηγικού επενδυτή να ολοκληρωθεί ως τις 31 Οκτωβρίου 2016 και η συναλλαγή, όπως και η συναλλαγή του διαχωρισμού να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017, σύμφωνα με την προκήρυξη.
Πληροφορίες, που δημοσιεύει η Ημερησία, αναφέρουν ότι έχουν ήδη υπάρξει επαφές με ενδιαφερόμενους Ευρωπαίους Διαχειριστές και ανάμεσά τους ορισμένους από αυτούς που είχαν δώσει το παρών στον προηγούμενο διαγωνισμό για το 66% του Διαχειριστή.
Στις εταιρείες αυτές συγκαταλέγονται ο ιταλικός Διαχειριστής ΤΕRΝΑ και η βελγική ΕLIA, ενώ ανάμεσα στους νέους υποψηφίους προβάλλει ο γαλλικός RΤΕ, εταιρεία 100% θυγατρική της κρατικής γαλλικής εταιρείας ηλεκτρισμού EdF, η οποία λειτουργεί μάλιστα στο μοντέλο του ΑΔΜΗΕ, που καταργείται με τη νέα νομοθεσία.
Από τους παλαιούς ενδιαφερόμενους, η κινεζική State Grid Corporation of China (SGCC) μπορεί να μην έχει άμεσα το status του Ευρωπαίου Διαχειριστή, που ζητά ο διαγωνισμός, πρόκειται όμως για εταιρεία με σημαντική μετοχική συμμετοχή στο κεφάλαιο τόσο του πορτογαλικού διαχειριστή REN, στον οποίο έχει το 25%, όσο και στην ΤΕRΝΑ, καθώς το 2014 οι Κινέζοι αγόρασαν το 35% της ιταλικής CDP RETI, η οποία ελέγχει το 29,85% της ΤΕRNA και το 30% της SNAM (ιταλικός διαχειριστής αερίου).
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας