Οι υπόλοιποι θέλουν τη Βρετανία -πλην των… «άσπονδων φίλων»
Δημοσκόπηση στις χώρες της ΕΕ με το μεγαλύτερο πληθυσμό δείχνει πως μεγάλη πλειονότητα επιθυμεί παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση -με τις απόψεις να φαίνεται να ξεκινούν από την εικόνα που έχουν οι ερωτηθέντες περισσότερο για την ίδια τη σημασία της ΕΕ και δευτερευόντως για το Λονδίνο. Πάντως, μόνο μία χώρα εμφανίζεται λίγο πιο... χλιαρή στο ενδεχόμενο...
Δημοσκόπηση στις χώρες της ΕΕ με το μεγαλύτερο πληθυσμό δείχνει πως μεγάλη πλειονότητα επιθυμεί παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση -με τις απόψεις να φαίνεται να ξεκινούν από την εικόνα που έχουν οι ερωτηθέντες περισσότερο για την ίδια τη σημασία της ΕΕ και δευτερευόντως για το Λονδίνο.
Πάντως, μόνο μία χώρα εμφανίζεται λίγο πιο… χλιαρή στο ενδεχόμενο Brexit, καθώς όλοι κοιτούν με αγωνία την βρετανική κάλπη που πλησιάζει: Η Γαλλία, η μοναδική της δημοσκόπησης στην οποία λιγότεροι από τους μισούς δηλώνουν πως θέλουν παραμονή της Βρετανίας.
Η έρευνα έγινε από το ίδρυμα Berterlsmann σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία.
Παραμονή του Λονδίνου στους «28» δηλώνει ότι επιθυμεί το 54% των Γερμανών, το 55% των Ιταλών, το 61% των Πολωνών και το 64% των Ισπανών -στους Γάλλους, το «ναι» φτάνει το 41%.
Σε κάθε χώρα πάντως, είναι σημαντικά λιγότεροι όσοι επιθυμούν ξεκάθαρα Brexit: Το 25% των Γάλλων, το 20% των Γερμανών, το 22% των Ιταλών, το 14% των Πολωνών και το 15% των Ισπανών (οι υπόλοιποι απαντούν «δεν ξέρω»).
Συνολικά, φαίνεται ότι την στάση των υπόλοιπων απέναντι στο Brexit καθορίζει γενικά η εικόνα για την ΕΕ: Η επιθυμία παραμονής της Βρετανίας είναι ισχυρότερη σε όσους δηλώνουν υποστηρικτές της ΕΕ (72% έναντι 11% που θέλουν Brexit) ενώ μοιρασμένα είναι τα πράγματα σε όσους δηλώνουν γενικά ενάντιοι στη ΕΕ (από αυτούς, το 30% θέλει βρετανική παραμονή στην ΕΕ, το 38% Brexit και το 32% δεν απαντά).
Σε ερώτηση για το εάν θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής της δικής τους χώρας στην ΕΕ, το 52% των Γάλλων, το 62% των Γερμανών, το 54% των Ιταλών, το 66% των Πολωνών και το 74% των Ισπανών απαντούν «ναι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έλλη Λαμπέτη: Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της
- Ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση με την AI εικόνα του ως «Χριστού»
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η τέχνη να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις
- Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν περιπτερά στο πόδι
- Πάνω από 18.000 αλκοτέστ στις γιορτές του Πάσχα – Μόλις 100 οι παραβάτες
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442