Αγοράκι από τη Σομαλία είναι το μωρό που πνίγηκε στη Μεσόγειο
Στοιχεία για τον «Αϊλάν της Μεσογείου», η φωτογραφία του οποίου προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη, έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική αστυνομία. Πρόκειται για αγοράκι 6 μηνών από τη Σομαλία, ενώ η μητέρα του πιθανότατα έχασε και εκείνη τη ζωή της στο ναυάγιο.
Στοιχεία για τον «Αϊλάν της Μεσογείου», η φωτογραφία του οποίου προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη, έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική αστυνομία. Πρόκειται για αγοράκι 6 μηνών από τη Σομαλία, ενώ η μητέρα του πιθανότατα έχασε και εκείνη τη ζωή της στο ναυάγιο.
Όπως και η φωτογραφία του τρίχρονου Αϊλάν από τη Συρία, το άψυχο κορμάκι του οποίου ξεβράστηκε σε τουρκική παραλία πέρυσι, η φωτογραφία δίνει ένα πρόσωπο στους περισσότερους από 9.000 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από τις αρχές του 2014.
Το μωρό ανασύρθηκε από τη θάλασσα την περασμένη Παρασκευή από έναν γερμανό διασώστη ο οποίος εργάζεται για την ανθρωπιστική οργάνωση Sea-Watch, όταν ένα ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 400 μετανάστες ανατράπηκε και βυθίστηκε περίπου 58 χλμ. ανοικτά των λιβυκών ακτών.
Η Sea-Watch παρέδωσε αμέσως τη σορό του μωρού στο πλήρωμα του σκάφους του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού Vega. Το Vega οδήγησε 135 διασωθέντες και 45 σορούς που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο στο λιμάνι Ρέτζιο Καλάμπρια την Κυριακή, περιλαμβανομένων και εκείνων τριών μικρών παιδιών, δύο αγοριών και ενός κοριτσιού.
Η οργάνωση είπε πως διένειμε τη φωτογραφία του μωρού γιατί ήθελε να πείσει τις ευρωπαϊκές αρχές ότι πρέπει να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των μεταναστών.
Τουλάχιστον 700 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνιγεί σε τρία ξεχωριστά ναυάγια στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα.
«Η φωτογραφία δείχνει τη σορό ενός αγοριού έξι μηνών, το οποίο σύμφωνα με επιζώντες του ναυαγίου ήταν από τη Σομαλία» δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας.
Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, έναν Σύρο και έναν Μαροκινό, που περιλαμβάνονται στους επιζώντες του ναυαγίου οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Ρέτζιο Καλάμπρια την Κυριακή, με τις κατηγορίες της πρόκλησης καταστροφής στη θάλασσα και της παράνομης διεθνούς διακίνησης ανθρώπων, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαύδος: Διάσωση 361 αλλοδαπών από το Λιμενικό
- «Κινείται για τον Αντράντε ο ΠΑΟΚ…»
- Ελένη Παπαδοπούλου: Στην Ευελπίδων ο γιος της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – Όταν έλεγε ότι «ήταν ατύχημα από τσιγάρο»
- Νέα Αριστερά για τη λογοκρισία στη Φλώρινα: Μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα του Καντιώτη
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)












































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442