Νέο παραλήρημα Πολάκη κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά των ΜΜΕ προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «βοθροκάναλα της διαπλοκής», ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό με τον δημοσιογράφο που σημειώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Δεκέμβριο, είπε πως «έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου».
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά των μέσων ενημέρωσης προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι.
Ειδικότερα, έκανε λόγο για «βοθροκάναλα της διαπλοκής», ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό με τον δημοσιογράφο που σημειώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Δεκέμβριο, είπε πως «έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου».
Όσο για την προφορά του ιού του AIDS (HIV) ο αναπληρωτής υπουργός είπε: «Θα μας κάνουν παρατήρηση τα χθεσινά αβγά πώς θα τον πούμε; Όλοι ΧΙΒ τον λέμε».
Οι δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται πως πρόκειται για την «αυθεντική έκφραση της κυβέρνησης Τσίπρα»…
Το Ποτάμι ανέφερε: «Ψευτόμαγκας στην αντιπολίτευση. Ψευτόμαγκας και ως υπουργός. Έρμη υγεία!»
Το ιστορικό της υπόθεσης
Στις 10 Δεκεμβρίου, σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τέσσερις ενημερωτικές καμπάνιες που υλοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο διάλογος του υπουργού με τον δημοσιογράφο εξελίχθηκε σε καβγά, ενώ ο κ. Πολάκης έκλεψε την παράσταση, όταν θέλοντας να μιλήσει για τον ιό HIV τον είπε ΧΙΒ.
Ο σχετικός διάλογος εξελίχθηκε ως εξής:
Π.ΠΟΛΑΚΗΣ:
Γιατί πετάγεσαι;
Α.ΞΑΝΘΟΣ:
Πραγματικά δηλαδή, αφήστε με….
Π.ΠΟΛΑΚΗΣ:
Θα δείξεις το στοιχειώδη σεβασμό στον Υπουργό την ώρα που μιλάει και θα μιλήσεις, θα ρωτήσεις μετά. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση. Στοιχειώδη σεβασμό να δείχνεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
(Ομιλία μακριά από μικρόφωνο)
Καλά, μη μας δείρετε.
Π.ΠΟΛΑΚΗΣ:
Δεν δέρνω κανένα. Και μη το γυρίσουμε εκεί γιατί από την αρχή ήρθατε με ένα στυλ λες και φταίμε εμείς που το βρήκε ο Βαξεβάνης, ας πούμε. Χαμηλά λίγο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Πάντως δεν φταίμε εμείς. Ποιος φταίει;
Π.ΠΟΛΑΚΗΣ:
Όχι εμείς πάντως. Το είπα, το είπα από την αρχή. Χαμηλά λίγο τώρα.
(Διάλογος)
Α.ΞΑΝΘΟΣ:
Να μιλήσουμε λίγο; Να μιλήσουμε; Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Κύριε Υπουργέ, συγγνώμη. Ζητώ συγγνώμη.
Α.ΞΑΝΘΟΣ:
Χαίρομαι που ζητάτε συγνώμη. Γιατί πολιτικές μπαρούφες δεν λέω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Ζητώ συγγνώμη. Πραγματικά θεωρώ ότι μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί να πάρετε το σκυλί που φωνάζει από δίπλα σας….
Α.ΞΑΝΘΟΣ:
Τώρα έτσι δεν συζητάμε. Δεν συζητάμε. Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
Π.ΠΟΛΑΚΗΣ:
Λοιπόν, τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει.
Α.ΞΑΝΘΟΣ:
Μπορώ να απαντήσω; Σας παρακαλώ. Εντάξει υπάρχει ένταση, λίγο να ηρεμήσουμε.
Π.ΠΟΛΑΚΗΣ: Εσύ πάντως, ούτε για πεκινουά δεν κάνεις…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Κύριε Υπουργέ, να μην κάνουμε συνεντεύξεις, να μην τσαντίζεστε…
Π.ΠΟΛΑΚΗΣ:
Και ποιος σου είπε ότι τσαντίζομαι; Έτσι είναι το στυλ μου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Το στυλ σας στην Κρήτη, όχι εδώ.
Π.ΠΟΛΑΚΗΣ:
Δεν θα μου υποδείξεις εσύ…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442