Δρίτσας: Ισοκατανομή προσφύγων σε όλη τη χώρα αν χρειαστεί
Αποκαλύπτοντας τμήμα από τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εφαρμόσει σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στη διαχείριση του προσφυγικού, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας παρατήρησε ότι θα πρέπει να υπάρξει ισοκατανομή προσφύγων σε όλη της χώρα.
Αποκαλύπτοντας τμήμα από τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εφαρμόσει σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στη διαχείριση του προσφυγικού, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας παρατήρησε ότι θα πρέπει να υπάρξει ισοκατανομή προσφύγων σε όλη της χώρα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, την Κυριακή, σημείωσε ότι «ο καλύτερος τρόπος να αντεπεξέλθουμε είναι η ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα, για αυτό δεν αποκλείεται να στείλουμε πλοία και στη Θεσσαλονίκη».
«Ήδη στέλνουμε στην Καβαλά που σηκώνει αρκετό βάρος» σημείωσε. Εξήγησε πάντως ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι «στα πλάνα μας η Θεσσαλονίκη».
Ο ίδιος παρατήρησε ότι έχει γίνει συνεννόηση με τις ναυτιλιακές εταιρίες τα τρία πλοία να φορτώσουν και να φιλοξενήσουν κόσμο στα νησιά πριν αναχωρήσουν αλλά, αυτό δεν έχει ακόμα χρειαστεί.
Ανέφερε επίσης ότι το Σάββατο το βράδυ έφθασαν στα νησιά 2.156 πρόσφυγες, ενώ βρίσκονται ήδη άλλοι 6.000.
Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε την εκτίμηση ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας