Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Δεν συναντούν τον πρωθυπουργό οι αγρότες, αποχώρησε το μπλόκο των Τεμπών

Δεν συναντούν τον πρωθυπουργό οι αγρότες, αποχώρησε το μπλόκο των Τεμπών

Αποχώρησε από τη σύσκεψη στη Σίνδο το μπλόκο των τεμπών, μην αναγνωρίζοντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί. Να μην συναντήσουν τον πρωθυπουργό αποφάσισαν οι υπόλοιποι αγρότες, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες κατά τη σύσκεψη που είχαν στη Σίνδο, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από 66 μπλόκα της χώρας.

Οι συμμετέχοντες επανέλαβαν ότι δεν προτίθενται να προσέλθουν σε καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ ανέφεραν ότι επίσης δεν θα προσέλθουν σε διάλογο με άλλον πολιτικό αρχηγό από τα υπόλοιπα κόμματα αν προηγουμένως δεν λάβουν δεσμεύσεις για τη στάση που θα κρατήσει.

Η συνάντηση στη Σίνδο καλεί, επίσης, σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη (15:00) κατά την οποία εγκαινιάζει την έκθεση Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Επίσης, σημείωσαν ότι προχωρούν σε μπλοκάρισμα των δρόμων από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, διάστημα κατά το οποίο διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, και την Τετάρτη 12:00-14:00 και 18:00-21:00.

Από τη συνάντηση στη Σίνδο αποχώρησε το μπλόκο των Τεμπών, μη αναγνωρίζοντας τη διαδικασία.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Παναγιώτης Καλογιάννης «εμείς δεν συμμετείχαμε στις τελικές αποφάσεις και άρα δεν τις αναγνωρίζουμε».
Ωστόσο διευκρίνισε ότι «παραμένουμε ενωμένοι ως κλάδος γιατί το πρόβλημα είναι ένα και μεγάλο».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας, επισήμανε «περιμένουμε το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης των Τεμπών που ξεκινά στις 18:00 και στη συνέχεια θα συζητήσουμε εκ νέου με τα παιδιά. Δεν μας χωρίζει τίποτα».

Σημειώνεται, ότι εκτός από το μπλόκο των Τεμπών, αποχώρησαν προσωρινά από τη συνάντηση εκπρόσωποι και άλλων μπλόκων, οι οποίοι ωστόσο μετά από λίγο επέστρεψαν κανονικά στη συνάντηση.

Περίπου στις 19:30 έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου, από αγρότες που έχουν το μπλόκο εκεί. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν, ο σημερινός αποκλεισμός θα κρατήσει μέχρι τις 9 το βράδυ.

Εξάλλου, πριν λίγο οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο 210 χλμ. στο ύψος της Ανθήλης. Σε όλες τις περιπτώσεις η τροχαία οδηγεί την κυκλοφορία σε παρακαμπτήριους δρόμους απ’ όπου μέχρι στιγμής εξελίσσεται ομαλά.

Εξάλλου, λίγο μετά τις 7 το βράδυ οι αγρότες έκλεισαν και την παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία στο ύψος του Παλιού Λεβέντη. Στην περιοχή έχουν εγκλωβιστεί αρκετά φορτηγά αυτοκίνητα, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί διέξοδο για τα μεγάλα οχήματα τα οποία θέλω να αποφύγουν τα διόδια στην εθνική οδό. Ήδη, μέσα σε μικρό διάστημα, οι ουρές των φορτηγών έχουν ξεπεράσει τα 2 χλμ. Σύμφωνα με τους αγρότες, ο δρόμος θα παραμείνει αποκλεισμένος μέχρι τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, μέχρι τις 9 το βράδυ θα παραμείνει κλειστή η παλιά εθνική οδός Λαμίας Αθηνών και στο ύψος της Αμφίκλειας, από αγρότες που έχουν στήσει δεύτερο μπλόκο σε εκείνο το σημείο.

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου και τις τελευταίες ώρες έχουν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού στο Καλαμάκι και δηλώνουν πως θα κρατήσουν κλειστή την ΠΑΘΕ επ’ αόριστον.

Αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι και έχει αποκοπεί τελείως η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα από την Αττική, ενώ υπάρχει μεγάλη ουρά αυτοκινήτων εκατέρωθεν του μπλόκου.

Οι αγρότες της Νεμέας που νωρίτερα είχα αποκλείσει το λιμάνι και το Τελωνείο Κορίνθου έφυγαν, έλυσαν τον αποκλεισμό και πήγαν στον Ισθμό ενισχύοντας το μπλόκο που αριθμεί συνολικά περί τα 200 τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα και περί τους πεντακόσιους αγρότες.

Παράλληλα για να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού αύριο το πρωί ανεβαίνουν στην Κορινθία αγρότες της Λακωνίας.

Οι αγρότες της Αρκαδίας από το μπλόκο της Νεστάνης απέκλεισαν τον δρόμο κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου προς Βυτίνα και έχουν κλείσει το δρόμο για την Γορτυνία και την αρχαία Ολυμπία.

Το άνοιγμα του μπλόκο στον κόμβο Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας αποφάσισαν οι αγρότες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο με τα περίπου 480 αγροτικά τους μηχανήματα παρατεταγμένα.

Με τετράωρο αποκλεισμό (12:00-16:00), του τελωνείου των Κήπων συνεχίζουν οι αγρότες του Έβρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς δύο ωρών.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00.

Οι δρόμοι στη Μαγνησία και την ευρύτερη Θεσσαλία θα μείνουν ανοιχτοί και δεν ισχύει ο δίωρος αποκλεισμός.

Σε δίωρο αποκλεισμό της εξόδου προς την Εγνατία οδό, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, θα προχωρήσουν οι αγρότες στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκο έξω από το λιμάνι.

Παράλληλα, σε αποκλεισμούς δρόμων το βράδυ προσανατολίζονται οι αγρότες στο Κομπότι και την παλιά γέφυρα της Άρτας, ενώ το μπλόκο που αιφνιδιαστικά έστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι χθες το απόγευμα στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, ενισχύθηκε σήμερα το πρωί και από τις 11 το πρωί έως την 1 μ.μ πραγματοποιήθηκε δίωρος αποκλεισμός του δρόμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο