«Βουτιά» 5,7% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τετάρτη
Δραματική πτώση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά, ακολουθώντας την ισχυρή πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων, στον απόηχο της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου και των ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας.
Δραματική πτώση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά, ακολουθώντας την ισχυρή πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων, στον απόηχο της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου και των ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας.
Η αγορά υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουνίου του 2012, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση μειώθηκε σήμερα κατά 2,4 δισ. ευρώ.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και των ΕΛΠΕ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 530 μονάδων και έκλεισε στις 526,44 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 5,70%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 525,29 μονάδες (-5,90%), ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 16,62%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 84,015 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 171.001.553 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 7,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 5,51%.
Με πτώση έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-17,62% στα 0,159 ευρώ), της Eurobank (-14,79% στα 0,720 ευρώ), της Alpha Bank (-10% στα 1,71 ευρώ), της ΔΕΗ (-9,04% στα 3,12 ευρώ), του ΟΤΕ (-8,54% στα 7,18 ευρώ), της Εθνικής (-7,20% στα 0,232 ευρώ), της Lamda Development (-6,98% στα 3,60 ευρώ) και των ΕΛΠΕ (-6,90% στα 3,51 ευρώ).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών πραγματοποίησαν η Πειραιώς και η Κύπρου, διακινώντας 46.341.011 και 45.846.567 τεμάχια, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 25,630 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 9,767 εκατ. ευρώ.
Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-11,98%), των Τηλεπικοινωνιών (-8,53%) ,της Υγείας (-6,67%) και του Πετρελαίου (-6,20%).
Ανοδικά κινήθηκαν 22 μετοχές, 95 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χατζηκρανιώτη+26,58%, Yalco +19,17%, Μπουτάρης(κ) +17,65% και PC Systems +11,11%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης -20%, Ακρίτας -20%, ΣΙΔΜΑ -19,83% και Βιοτέρ -19,35%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι κτηνοτρόφοι στη Λέσβο πληρώνουν την κυβερνητική ανεπάρκεια
- Η ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνηση… μελετά τα μέτρα που πρέπει να παρθούν
- Ο Γιώργος Κοροπούλης και οι «Αναμνήσεις από τη ζωή του Παπαδιαμάντη» ως αντίδοτο στη γενικευμένη λήθη
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Για την πρόκριση οι «πράσινες», για να μείνουν στο κόλπο οι «ερυθρόλευκες»
- Θεσσαλονίκη: Aπολογείται σήμερα ο 19χρονος που ήταν παρών στη δολοφονία του Κλεομένη στη Καλαμαριά
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο μπερές της «Υπολοχαγού Νατάσσα» έγινε έκθεμα σε μουσείο
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Κατασχέθηκαν 400 πίνακες εκ των οποίων 8 είναι πλαστοί
- Πούτιν: Η Μόσχα παραμένει φίλη και αξιόπιστος εταίρος της Τεχεράνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442