Ο Banksy παρουσιάζει τον Στιβ Τζομπς ως σύγχρονο σύρο πρόσφυγα
Το νέο graffiti του Banksy αφορά τη συριακή κρίση. Ο καλλιτέχνης έφτιαξε σε τοίχο σε στρατόπεδο προσφύγων στο Καλαί εικόνα του Στιβ Τζομπς, ο οποίος ήταν γιος σύρου πρόσφυγα, που κρατά στο ένα χέρι έναν υπολογιστή Mac και στο άλλο τα υπάρχοντά του.
Το νέο graffiti του Banksy αφορά τη συριακή κρίση. Ο καλλιτέχνης έφτιαξε σε τοίχο σε στρατόπεδο προσφύγων στο Καλαί εικόνα του Στιβ Τζομπς, ο οποίος ήταν γιος σύρου πρόσφυγα, που κρατά στο ένα χέρι έναν υπολογιστή Mac και στο άλλο τα υπάρχοντά του.
Ο Banksy ανήρτησε φωτογραφία του έργου στην ιστοσελίδα του, βάζοντας δίπλα τη λεζάντα «ο γιος μετανάστη από τη Συρία».
Η ιδέα δεν είναι του Banksy, καθώς ήδη από τον Σεπτέμβριο πολλοί είναι αυτοί που αναρτούν στο Twitter φωτογραφίες του Τζομπς γράφοντας ότι πρόκειται για γιο σύρων προσφύγων.
Ο βιολογικός πατέρας του Τζομπς, Αμπντούλ Φατάχ Τζαντάλι, μετανάστευσε στις ΗΠΑ την δεκαετία του 1950, έχοντας μεγαλώσει στη Χομς και φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Συνάντησε την μητέρα του Τζομπς στις ΗΠΑ, η οποία αργότερα έδωσε τον γιο της για υιοθεσία.
Ο Τζομπς είχε αποκηρύξει τους γονείς του, λέγοντας ότι αναγνωρίζει ως πραγματικούς γονείς του εκείνους που τον υιοθέτησαν.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας