Συνάντηση Μοσκοβισί-Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό
Με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο συναντήθηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί. Κεντρικό θέμα της συνάντησης, οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου. Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου Μοσκοβισί.
Με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο συναντήθηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί. Κεντρικό θέμα της συνάντησης, οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.
Αυτή την ώρα ο κ. Μοσκοβισί παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί πως με αφορμή την συνάντηση, συνταξιούχοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί έφτασε στην Αθήνα την Τρίτη και ακολούθησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Το μήνυμα που έστειλε αμέσως μετά ήταν σαφές: οι εκκρεμότητες με όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να κλείσουν ώς τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων και να μπορέσουν να εκταμιευθούν τα 2 δισ. ευρώ που προβλέπονται από τη συμφωνία.
Προειδοποίησε, επίσης, ότι εάν δεν επιλυθούν τα 3- 4 εκκρεμή ζητήματα από το πρώτο πακέτο, «η συμφωνία στο Eurogroup θα είναι πιο δύσκολη».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «πρέπει να προχωρήσει βήμα – βήμα και όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε και το θέμα του χρέους».
Η λύση για το χρέος, κατά τον κ. Μοσκοβισί, «πρέπει να διέπεται από φιλοδοξία και πραγματισμό και να είναι πολιτικά αποδεικτή από τους εταίρους». Επίσης, είπε ότι θα υπάρξουν προτάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο φόβος για κατολίσθηση έκλεισε δρόμο του Δήμου Πύργου-Προληπτική εκκένωση δέκα κατοικιών
- ΗΠΑ: Ο στρατός ολοκλήρωσε τη μεταφορά κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους από την Συρία στο Ιράκ
- Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ: «Δεν φοβάμαι τα μικρόβια… Συνήθιζα να σνιφάρω κοκαΐνη από καθίσματα τουαλέτας»
- Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει κίνηση για τον Φρανσίσκο (pic)
- Βρετανία: Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απαγόρευση φιλοπαλαιστινιακής οργάνωσης – Η κυβέρνηση θα ασκήσει έφεση
- H άσκηση ως «θεραπεία πρώτης γραμμής» για την κατάθλιψη και το άγχος
- Σπάνιο ψάρι που «μοιάζει σαν να βγήκε από τη μυθολογία» ξεβράστηκε στις ακτές της Σικελίας
- Κατερίνα Λιόλιου: Backstage από τα γυρίσματα του video clip για το τραγούδι της «Λογαριασμός»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442