Στο τραπέζι Ποροσένκο, Πούτιν, Ολάντ και Μέρκελ για την ουκρανική εκεχειρία
Οι πρόεδροι Ρωσίας και Ουκρανίας θα συναντηθούν μαζί με τον γάλλο πρόεδρο και την γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι για τη συνέχιση της εφαρμογής της εκεχειρίας του Μινσκ. Στη συνάντηση των «τεσσάρων της Νορμανδίας» στις 2 Οκτωβρίου θα εξεταστεί η πορεία της εκεχειρίας και τα επόμενα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί στο Μινσκ.
Οι πρόεδροι Ρωσίας και Ουκρανίας θα συναντηθούν μαζί με τον γάλλο πρόεδρο και την γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι για τη συνέχιση της εφαρμογής της εκεχειρίας του Μινσκ. Στη συνάντηση των «τεσσάρων της Νορμανδίας» στις 2 Οκτωβρίου θα εξεταστεί η πορεία της εκεχειρίας και τα επόμενα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί στο Μινσκ.
Πριν την σύνοδο, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την ουκρανική κρίση στο Βερολίνο στις 12 Σεπτεμβρίου. Το γραφείο της γαλλικής προεδρίας επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση της συνάντησης.
Τη διεξαγωγή της συνάντησης επιβεβαίωσαν τα γραφεία του Πούτιν, του Ποροσένκο και της Μέρκελ. «Η βία περιορίστηκε κυρίως από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν το κοινοβούλιο της Ουκρανίας έδωσε περισσότερη αυτονομία σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, σε ευθυγράμμιση με μια ειρηνευτική συμφωνία» ανέφερε το Κρεμλίνο ανακοινώνοντας τη νεά συνάντηση.
«Οι ηγέτες καλωσόρισαν την εκεχειρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην νοτιοανατολική Ουκρανία», ανέφερε το Κρεμλίνο μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν τόνισε την ανάγκη για έναν απευθείας διάλογο μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της ουκρανικής περιοχής του Ντονμπάς που ελέγχεται από τους αντάρτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
- Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης που είχε τραυματιστεί στο φαράγγι του Αμπά στο Ηράκλειο
- Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
- Άρης: Το σημάδι στο πόδι του Ρόουζ από το μαρκάρισμα του Ιβανούσετς (pic)
- Νέες ανατριχιαστικές προβλέψεις από τον «ζωντανό Νοστράδαμο» για το 2026- Τι τον φοβίζει περισσότερο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)






































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442