Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επιπλέον 4.000 αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία

Επιπλέον 4.000 αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία

Επιπλέον 4.000 θέσεις στα σχολεία για αναπληρωτές καθηγητές εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας μετά τις συνεχείς οχλήσεις και καταγγελίες κυρίως από την πλευρά των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας. Η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει εξασφαλίσει 12.000 πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία από τα κοινοτικά κονδύλια, 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4.000 ακόμη που εξασφάλισε έπειτα από αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον 4.000 θέσεις στα σχολεία για αναπληρωτές καθηγητές εξασφάλισε τελικά το υπουργείο Παιδείας μετά τις συνεχείς οχλήσεις και καταγγελίες κυρίως από την πλευρά των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας.

Η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει εξασφαλίσει 12.000 πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία από τα κοινοτικά κονδύλια, 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4.000 ακόμη που εξασφάλισε τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, δίνει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στην οποία αναμένεται να παραθέσει τα λεπτομερή στοιχεία.

Το κουδούνι για τους 1.400.000 μαθητές των σχολείων της χώρας θα χτυπήσει με ελλείψεις περίπου 21.000 εκπαιδευτικών.

Ο αγιασμός θα γίνει στα σχολεία της χώρας αύριο, Παρασκευή. Τα σχολεία θα διακόψουν τα μαθήματά τους στις 17 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω εκλογών.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών εκπαιδευτικών της χώρας, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς εντοπίζονται φέτος κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας (νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας).

Στη βαθμίδα αυτή η ΔΟΕ έχει υπολογίσει τα κενά τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους σε 14.000 πανελλαδικά. Μαζί με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα κενά σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών φτάνουν τις 21.000.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι είχε εξασφαλίσει 12.000 πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία από τα κοινοτικά κονδύλια, 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4.000 ακόμη που εξασφάλισε τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο