Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Όχι» θα ψηφίσουν απόψε Στρατούλης, Κωνσταντοπούλου, Μακρή

«Όχι» θα ψηφίσουν απόψε Στρατούλης, Κωνσταντοπούλου, Μακρή

Αντίθετος και στο δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα εμφανίστηκε ο βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, κάνοντας λόγο για «κύκλο καταστροφής». Κατηγορηματικά «όχι» δηλώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την ίδια στάση αναμένονται να κρατήσουν οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Πετράκος, Δημήτρης Κοδέλας, Θανάσης Σκούμας και Ραχήλ Μακρή.

Αντίθετος και στο δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα εμφανίστηκε ο βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, κάνοντας λόγο για «κύκλο καταστροφής». Κατηγορηματικά «όχι» δηλώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την ίδια στάση αναμένονται να κρατήσουν οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Πετράκος, Δημήτρης Κοδέλας, Θανάσης Σκούμας και Ραχήλ Μακρή.

Κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως «ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορουσα να ψηφίσω μνημόνιο που προβλέπει μέτρα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεις.

Τόνισε «η συνέχιση αυτών των πολιτικών δεν δίνουν αναπτυξιακή διέξοδο στη χώρα και ολοκληρώνουν έναν κύκλο καταστροφής», και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι«οι διατάξεις του νομοσχεδίου μάς επιβλήθηκαν».

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου αυτά τα πράγματα να είναι μια μικρή παρένθεση της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.

Κωνσταντοπούλου: επιχειρείται ολοκλήρωση της εκτροπής

Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να τοποθετηθεί κατά του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Ανέφερε ότι δεν παραμένει καμεία εγγύηση για την τήρηση του Συντάγματος και ότι επιχειρείται η ολοκλήρωση της εκτροπής.

Η πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας από τα έδρανα των βουλευτών, ανέφερε ότι έστειλε επιστολές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, με τις οποίες εκφράζει την αντίθεσή της τόσο για τη διαδικασία όσο και το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

«Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο. Δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω και ως υπεύθυνη της επιτροπής για τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου σε θέματα δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέση την οποία υπηρέτησα με συνέπεια επί τρία χρόνια και πάλεψα για να σταματήσει η μνημονιακή πολιτική και τα όργιο της διαφθοράς. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοθέτημα ως δικηγόρος. Και ως πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ να νομιμοποιήσω μια διαδικασία που καθιστά τη Βουλή διακοσμητική, καταστρατηγεί την ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών και θέτει εκποδών τη Δημοκρατία».

«Όχι» από Μακρή

Κατά την παρέμβασή της στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, η Ραχήλ Μακρή άσκησε έντονη κριτική κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από ένα μάτσο οικονομικούς δολοφόνους» και υποστήριξε ότι «οι δανειστές θέλουν να μαζέψουν τα ακίνητα των πολιτών στην αγοραία και όχι στην πραγματική τους αξία».

Δήλωσε ακόμα ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ με αυτό το τίμημα αποτελεί «ληστεία».

«Μετά την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου να ενημερώσω τους Έλληνες ότι τα σπίτια τους θα περνάνε στα ξένα funds και οι καταθέσεις τους θα γίνουν έρμαια των τραπεζιτών.Σε ένα τέτοιο νομοθέτημα αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου» ξεκαθάρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς «όχι» δείχνει και η τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αγλαϊας Κυρίτση. Καλούμαστε με συνοπτικές διαδικασίες να συζητήσουμε το σχέδιο νόμου που δεν τόλμησε να φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση στη Βουλή, επισήμανε η βουλευτής κατά την παρέμβασή της στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. «Και δυστυχώς αυτό το κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε η κ. Κυρίτση σημειώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία αυτή στη Βουλή προσβάλει κατάφορα τη Δημοκρατία.

Εξάλλου, η κυρία Κυρίτση υποστήριξε ότι υπάρχουν διατάξεις του νομοσχεδίου που είναι κομμένες και ραμμένες προς όφελος των τραπεζών.

Στο «όχι» Πετράκος, Κοδέλας, Κώτσιας, Σκούμας

Αρνητικοί απέναντι στο νομοσχέδιο εμφανίστηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΔΘανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κοδέλας, μιλώντας στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

«Για δεύτερη Τετάρτη ζούμε τον ίδιο εφιάλτη. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε να γίνονται τιμητές αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτόν τον εφιάλτη που ζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι είπαν ‘όχι’ στον εκβιασμό και ‘όχι’ στους εκβιαστές» επισήμανε ο κ. Πετράκος. «Αρνούμαι να δεχτώ τις νεοφιλελεύθερες λογικές ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος» είπε ο κ. Πετράκος και συμπλήρωσε ότι «δεν είχαμε εξουσιοδότηση για έξοδο από το ευρώ, αλλά και δεν είχαμε εξουσιοδότηση να υπογράψουμε νέο μνημόνιο. Αντίθετα είχαμε υποχρέωση να μην υπογράψουμε νέο μνημόνιο».

Και κατέληξε: «Αρνούμαι να συναινέσω ότι σώζεται η χώρα μου, όταν καταστρέφονται οι πολίτες της».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κοδέλας σημείωσε ότι «ζούμε μια παραδοξότητα: Οι εμπνευστές των μνημονίων ξαφνικά νοιάζονται για το Κοινοβούλιο και τις διαδικασίες και για το ότι είναι περιορισμένος ο χρόνος προκειμένου να εκφράσουν γνώμη οι βουλευτές». Και συμπλήρωσε ότι οι εξελίξεις σε σχέση με τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα προσδιορίζονται από τραγικότητα για τη δημοκρατία, την κοινωνία και την οικονομία.

«Τα μνημόνια δεν ήταν ένα φυσικό φαινόμενο, είναι η πολιτική αυτών που όλα αυτά τα χρόνια κυβερνούσαν μέσα από τη διαπλοκή και τη ρεμούλα» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θωμάς Κώτσιας, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Απαιτούσα από τον πολιτικό μου χώρο να έχει εναλλακτικό σχέδιο και να μην εκβιάζεται» ανέφερε ο κ. Κώτσιας και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχουν μονόδρομοι για έναν λαό που υπερασπίζεται τη ζωή του», ενώ επισήμανε ότι τα θύματα αυτής της κατάστασης είναι η Ελλάδα του μόχθου, της δουλειάς και της δημιουργίας.

Ακόμη, ο κ. Κώτσιας ανέφερε ότι η Αριστερά θα συνεχίσει την πορεία της καθώς έρχεται από μακριά.

Για συμφωνία με την τρόικα που οδηγεί σε Grexit έκανε λόγο ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Σκούμας.

«Έρχεται μια συμφωνία, υποτίθεται για να εξυπηρετηθεί το χρέος της χώρας που δεν είναι βιώσιμο. Με αυτή τη συμφωνία όμως δεν θα διασωθεί η χώρα από ένα Grexit. Αντίθετα εκεί την οδηγεί, αφού προηγουμένως απαξιωθούν τα κοινωνικά δικαιώματα, τα διαθέσιμα των τραπεζών και ο δημόσιος πλούτος» υποστήριξε ο κ. Σκούμας.

«Υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι και άλλες εναλλακτικές λύσεις» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο