Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Θα υπογράψουμε συμφωνία, δεν υπάρχει θέμα Grexit

ΣΥΡΙΖΑ: Θα υπογράψουμε συμφωνία, δεν υπάρχει θέμα Grexit

Η επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας και όχι η ρήξη με την Ευρώπη αποτελούν τη βασική επιδίωξη της κυβέρνησης, τονίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους την Πέμπτη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης χαρακτηρίζει, δε, τα περί επιστροφής στη δραχμή «προπαγανδα».

Η επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας και όχι η ρήξη με την Ευρώπη αποτελούν τη βασική επιδίωξη της κυβέρνησης, τονίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους την Πέμπτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα δραχμής. «Είναι προπαγάνδα» είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει βιώσιμη συμφωνία.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι οι αποφάσεις είναι δύσκολες και ότι το πρόγραμμα που βρίσκεται υπό συζήτηση περιλαμβάνει σκληρά μέτρα. «Επιδίωξή μας να είναι κοινωνικά δίκαιο» πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Βίτσας, από την πλευρά του, τόνισε στο Mega ότι «τα σενάρια περί Grexit οδηγούν μόνο σε διάσπαση της ευρωζώνης» και ότι η κυβέρνηση θα πάει σε συμφωνία. «Δεν θα βγάλει η κυβέρνηση τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Είναι άλλωστε το διαπραγματευτικό μας χαρτί. Υφιστάμεθα bullying από κύκλους ακραίων στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει το νούμερο για τα δημοσιονομικά μέτρα και τόνισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. «Είμαι αισιόδοξος, και θεωρώ ότι έστω και μια κακή συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα από ένα καθεστώς μη συμφωνίας» δήλωσε.

Μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε ότι «το Grexit πρέπει να αποκλειστεί οριστικά την Κυριακή. Πλήρης και λεπτομερής πρόταση, χρέος και αναπτυξιακό πακέτο είναι τα «κλειδιά»».


«Σαμποτάζ» φοβάται η κυβέρνηση

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, επικαλούμενα κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί τη ρήξη και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας.

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ωστόσο, αγωνιούν μήπως «κάτι στραβώσει» τα τελευταία 24ωρα στη διαπραγμάτευση ή μήπως κάποιοι ευρωπαϊκοί κύκλοι επιχειρήσουν να βάλουν προσκόμματα στη συμφωνία, αποσκοπώντας σε ένα Grexit και στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για μία πολιτική μάχη που δίνεται πια και επισημαίνουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής άνοιξαν τα χαρτιά όλων των πλευρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο