Παρίσι: Δεν μπορείς να φτάσεις σε συμφωνία με κάποιον που λέει «όχι»
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν τόνισε ότι «δεν μπορείς να φτάσεις σε συμφωνία με κάποιον "όχι"», αναφέροντας ότι το Παρίσι επιδιώκει να «αποφευχθεί καταστροφή στην Ελλάδα και δυσκολίες για την Ευρώπη και τη Γαλλία». «Εάν επικρατήσει το "ναι", την επόμενη Δευτέρα θα πιάσουμε δουλειά για μία νέα συμφωνία, εάν επικρατήσει το «όχι», μπαίνουμε σε άγνωστο έδαφος, σε μία οικονομική κατρακύλα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν τόνισε ότι «δεν μπορείς να φτάσεις σε συμφωνία με κάποιον «όχι»», αναφέροντας ότι το Παρίσι επιδιώκει να «αποφευχθεί καταστροφή στην Ελλάδα και δυσκολίες για την Ευρώπη και τη Γαλλία».
«Εάν επικρατήσει το «ναι», «την επόμενη Δευτέρα θα πιάσουμε δουλειά για μία νέα συμφωνία, εάν επικρατήσει το «όχι», μπαίνουμε σε άγνωστο έδαφος, σε μία οικονομική κατρακύλα», είπε ο Σαπέν.
Μιλώντας την Πέμπτη στο γαλλικό iTele, ο Σαπέν ανέφερε ότι «επιδιώκαμε μέχρι την τελευταία στιγμή συμφωνία, ώσπου ο έλληνας πρωθυπουργός είπε «όχι»».
«Ας αφήσουμε τον ελληνικό λαό να εκφραστεί και ας περιμένουμε την έκβαση του δημοψηφίσματος» συνέχισε.
«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι κάτι που ευχόμαστε» είπε.
Ο Σαπέν επιχείρησε να καθησυχάσει τους Γάλλους λέγοντας πως «δεν υπάρχουν άμεσες επιπτώσεις για τη Γαλλία, η χώρα είναι πιο ισχυρή από το 2010».
Ο γάλλος ΥΠΟΙΚ επιτέθηκε ευθέως στον τέως πρόεδρος Ν.Σαρκοζί για τις δηλώσεις του την προηγούμενη ημέρα πως η Αθήνα «έχει αναστείλει τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη», απορρίπτοντάς τις ως «ανεύθυνες».
Την προηγούμενη ημέρα, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε καλέσει να «βρεθεί άμεσα συμφωνία», με ορισμένες φωνές να διαπιστώνουν απόκλιση από τις αναφορές της Άνγκελα Μέρκελ που είχε παραπέμψει μετά το δημοψήφισμα.
Πάντως, η γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με τη Γαλλία.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει διαφορά απόψεων σχετικά με το ότι πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442