ΚΙΑ Sportage 2016: Κορεατική εισβολή στο Nurburgring
To κορεατικό SUV προετοιμάζει την έλευση της νέας, τέταρτης γενιάς του με φόντο τη γερμανική απαιτητική πίστα.
Έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο του με την περσινή ανανέωση, το κορεατικό SUV προετοιμάζει την τέταρτη γενιά του, «περιφέροντας» την καμουφλαρισμένη παρουσία μιας πρωτότυπης εκδοχής της στην Πράσινη Κόλαση.
Αν και οι αναλογίες του φαίνεται να παραμένουν… ανάλογες της μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής του, το Sportage αναμένεται να διαφοροποιήσει την αισθητική του, διαθέτοντας μια εντελώς διαφορετική «όψη».
Αναλυτικότερα, αν και το καμουφλάζ δεν επιτρέπει ακόμα την τεκμηρίωση οποιοδήποτε σχεδιαστικού στοιχείου, το νέο Sportage αναμένεται να διαθέτει μια διαφορετική ,χαμηλότερα τοποθετημένη και «τρισδιάστατη» γρίλια την οποία θα πλαισιώσουν φωτιστικά σώματα εμπνευσμένα από το KX3 Concept του 2014. Την εικόνα συμπληρώνουν τα στρογγυλά και πιο προτεταμένα φώτα ομίχλης, ενώ στο πίσω τμήμα, το μόνο που διακρίνεται είναι τα νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα LED.
Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία και προηγούμενες κατασκοπικές λήψεις το Kia Sportage θα υιοθετήσει ένα ριζικά διαφορετικό εσωτερικό σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να υποδεχθεί ένα αισθητά αναβαθμισμένο gadget εξοπλισμό.
Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, στις διαθέσιμες επιλογές αναμένονται μια βελτιωμένη εκδοχή του 1,6 λίτρων μοτέρ πετρελαίου καθώς και ένα νέο diesel μοτέρ με απόδοση 190 ίππων.
Στη βάση της γκάμας βενζίνης αναμένεται να βρεθεί ο καινούριος T-GDi με χωρητικότητα 1,2 λίτρων και απόδοση 132 ίππους, ενώ τις επιλογές θα συμπληρώσουν μια αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού κινητήρα των 1,6 λίτρων, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα βρεθεί –αναλόγως την αγορά- ένας δίλιτρος με ισχύ 245 ίππων.
Τις επιλογές της νέας γενιάς του Kia Sportage αναμένεται να συμπληρώσει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.
AUTOMEDIA
- Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και αρακά
- Η Γερμανία δεν ξυπνά από τον ενεργειακό της εφιάλτη
- Γροιλανδία: Όταν η γεωπολιτική περνά μέσα από τους αλγόριθμους
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)
























![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442