Φάιμαν: Ανυπολόγιστες οι συνέπειες του Grexit για τη σταθερότητα της ΕΕ
«Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση, γιατί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προειδοποιεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία με τους Έλληνες, πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και προς τούτο πρέπει να διεξαχθούν εντατικές συνομιλίες», τονίζει.
«Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση, γιατί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προειδοποιεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.
«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία με τους Έλληνες, πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και προς τούτο πρέπει να διεξαχθούν εντατικές συνομιλίες», τονίζει.
Ο Αυστριακός καγκελάριος πιστεύει, όπως σημειώνει, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (σ.σ. με τον οποίο είχε συνομιλίες την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στην Ελλάδα), κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.
«Κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα, τόνισα ότι υπάρχει μια σειρά από σημεία που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα. Σε αυτά συγκαταλέγεται η καταπολέμηση της απάτης και το κράτος δικαίου. Και εδώ υπάρχει ακόμη μεγάλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φάιμαν.
Κατά την άποψη του, οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι παντού στην ΕΕ οι άνθρωποι πληρώνουν φόρους, «κάτι που δεν κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες ή το κάνουν ανεπαρκώς».
«Αυτό στοιχίζει πάρα πολλά στους Έλληνες. Πρέπει να καταπολεμηθεί η διαφθορά», προσθέτει.
Στο ερώτημα εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει ήδη κάποια μέτρα, ο καγκελάριος απαντά πως μια σειρά μέτρων έχουν προετοιμαστεί, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να τα υλοποιήσει.
Σημαντική θεωρεί ο Βέρνερ Φάιμαν την καταπολέμηση της κοινωνικής κρίσης, και επιπλέον απαιτείται, όπως επισημαίνει, η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας.
Όπως, τέλος, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος στις δηλώσεις του στην εφημερίδα εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει και σε μια βοήθεια για επενδύσεις, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την ΕΕ, για την περίοδο 2015-2020.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
- Ιταλία: Το Κάπρι επιβάλλει κανόνες στα γκρουπ των τουριστών από το επόμενο καλοκαίρι
- 08/02/1981: 45 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 (vids+pics)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]
- Φιορεντίνα – Τορίνο 2-2: «Ψυχρολουσία» για τους «βιόλα» στις καθυστερήσεις!
- Στα 5,90μ. «πέταξε» ο Εμμανουήλ Καραλής στο «Fly Athens Indoor»! (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442