ΚΚΕ: Αδιέξοδος ο δρόμος που προτείνουν πρώην και νυν κυβερνώντες
«Το ΚΚΕ σταθερά υπερασπίζεται την άποψή του και προειδοποιεί: Και με την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, σαν αυτή των 47 σελίδων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, και με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για τη χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Το ΚΚΕ σταθερά υπερασπίζεται την άποψή του και προειδοποιεί: Και με την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, σαν αυτή των 47 σελίδων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, και με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για τη χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Τα μέτρα που θα πάρει και στη μια και στην άλλη περίπτωση η κυβέρνηση, θα είναι σκληρά για το λαό και «χαράς ευαγγέλια» για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους λίγους που εκμεταλλεύονται το λαό. Και οι δύο εκδοχές έχουν φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, μέτρα για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά δικαιώματα και άλλα» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας, ανέφερε ότι «ο δρόμος αυτός που του προτείνουν και οι σημερινοί κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς διέξοδο για το λαό. Κι αυτό, γιατί ούτε οι μεν ούτε οι δε αμφισβητούν την ΕΕ, το χρέος, τον καπιταλιστικό δρόμο, την εξουσία του κεφαλαίου».
«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα στην ελληνική κοινωνία που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και η πρότασή του πατάει στις οικονομικές ανάγκες του λαού, στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, στην ευημερία του. Κι αυτό προϋποθέτει ρήξη και αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός, μονομερή διαγραφή του χρέους – και το λαό μας πραγματικά στην εξουσία» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442