Πρεμιέρα με νίκη για την εθνική βόλεϊ 3-2 το Μεξικό
Η Εθνική βόλεϊ έπαθε αγωνιστικό «τζετ λαγκ» για δυο σετ, αλλά μόλις συνήλθε και βρήκε ο Δρίκος το σχήμα της εξάδας , άλλαξε ταχύτητα και κέρδισε 3-2 το Μεξικό στο Τέπικ, στο πρώτο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Λιγκ, μετά την δεκάχρονη αποχή της από τη σπουδαία διοργάνωση.
Η Εθνική βόλεϊ έπαθε αγωνιστικό «τζετ λαγκ» για δυο σετ, αλλά μόλις συνήλθε και βρήκε ο Δρίκος το σχήμα της εξάδας , άλλαξε ταχύτητα και κέρδισε 3-2 το Μεξικό στο Τέπικ, στο πρώτο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Λιγκ, μετά την δεκάχρονη αποχή της από τη σπουδαία διοργάνωση.
Στο πρώτο σετ η Εθνική ξεκίνησε με Φιλίποφ, Κοκκινάκη, Φράγκο, Αρμενάκη, Τζιουμάκα, Πετρέα και προηγήθηκε 6-9, αλλά μετά άρχισαν τα λάθη και οι απανωτές αλλαγές που δεν απέδωσαν, για να πάρει προβάδισμα 15-14 το Μεξικό με άουτ του Τζιουμάκα. Ο … κατήφορος δεν είχε τελειωμό για να φτάσουμε στο 25-20 , ενώ ίδια εικόνα παρουσιάσαμε και στο δεύτερο σετ με σχήμα δυο κοντών (Κοκκινάκη, Πρωτοψάλτη). Ακολουθήσαμε στο σκορ ως το 19-18 χάρη στη ζωντάνια του Τακουρίδη, αλλά τα λάθη του Κοκκινάκη έκαναν το 22-19 και άουτ του Τακουρίδη το 25-21.
Ε, απο εκεί και πέρα άρχισε να συνέρχεται η Εθνική, ο Φιλίποφ έβρισκε πλέον τους ακραίους και στο 12-12 με την είσοδο του Κουμεντάκη στη θέση του Φράγκου, φτάσαμε στην αρχή του τέλους. Η ελληνική ομάδα βρήκε ρυθμό, πίεσε το Μεξικό που επιδόθηκε σε σωρεία λαθών και φτάσαμε εύκολα στο 21-25. Η Εθνική άρχισε πλέον να πιστεύει στον … εαυτό της και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 11-11, με τον Αρμενάκη στο ταραφλέξ αντί του Παλέντζα. Με δυο άσους ο νεοεισελθών έκανε το 11-14 και έδωσε …παράσταση ισοφάρισης, με τους Πρωτοψάλτη, Κουμεντάκη να έχουν καλά ποσοστά ευστοχίας.
Με ηρεμία μπήκε η Εθνική στο ται μπρεικ, το σώου του Πρωτοψάλτη έφερε το 7-11 , αλλά ένας εφησυχασμός στο 10-13 και τρία συνεχόμενα μπλοκ σε Αρμενάκη, Κουμεντάκη, Αρμενάκη έκαναν το 13-13 και τυχερός άσος(έπεσε η μπάλα από το φιλέ) το 14-13. Ο Δρίκος, αλλά και η ομάδα αντέδρασαν ψύχραιμα(αλλαγή καθυστέρησης Παλέντζα-Αρμεν΄ςκη) και ανάγκασαν τον Γκαράι να χάσει το σερβίς(επανήλθε ο Αρμενάκης), για να φτάσουμε στο τελικό 14-16 με επίθεση του Κουμεντάκη και αστοχία του Βάργκας.
Η υποδοχή ήταν το καλύτερο στοιχείο της Εθνικής και στα 5 σετ με οποιοδήποτε σχήμα κι αν έπαιζε, ενώ ο πιο σταθερός και κορυφαίος ήταν ο Κώστας Ταμπουρατζής, στην πρώτη επίσημη εμφάνιση του με την Εθνική.