Τέξας: Αστυνομικός σημάδεψε με όπλο άοπλους αφροαμερικανούς εφήβους
Ένας αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα στο Τέξας μετά την προβολή ενός βίντεο στο Διαδίκτυο, όπου καταγράφεται ένα περιστατικό χρήσης υπέρμετρης και ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς εναντίον μιας ομάδας αφροαμερικανών νεαρών. Στη διάρκεια του επεισοδίου, ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και σημάδεψε άοπλους εφήβους, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία κατά 14χρονης.
Ένας αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα στο Τέξας μετά την προβολή ενός βίντεο στο Διαδίκτυο, όπου καταγράφεται ένα περιστατικό χρήσης υπέρμετρης και ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς εναντίον μιας ομάδας αφροαμερικανών νεαρών. Στη διάρκεια του επεισοδίου, ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και σημάδεψε άοπλους εφήβους, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία κατά 14χρονης.
«Η πρώτη μας αντίδραση ήταν να θέσουμε τον αστυνομικό σε αργία προκειμένου να μπορέσουμε να ασκήσουμε πιέσεις για τη διενέργεια μιας πλήρους και διεξοδικής έρευνας» εξήγησε ο Γκρεγκ Κόνλεϊ, αρχηγός της αστυνομίας του Μακίνεϊ, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια του Ντάλας.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ, όταν η αστυνομία επενέβη κατόπιν πολλών τηλεφωνημάτων σχετικά με προβλήματα που προκαλούσε η ομάδα των εφήβων –στην πλειονότητά τους αφροαμερικανοί– σε μια δημοτική πισίνα.
«Το πρώτο τηλεφώνημα έκανε λόγο για ταραχές στις οποίες εμπλέκονταν πολλοί ανήλικοι σε αυτήν την περιοχή, στην οποία δε διέμεναν και δεν είχαν άδεια να βρίσκονται, ενώ αρνούνταν να φύγουν» εξήγησε την Κυριακή η αστυνομία του Μακίνεϊ σε ένα δελτίο τύπου. Υπήρξαν επιπλέον και καταγγελίες για συγκρούσεις μεταξύ των νεαρών. Πολλές μονάδες της αστυνομίας ανταποκρίθηκαν και «οι αστυνομικοί έθεσαν τελικά υπό έλεγχο την κατάσταση» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.
Οι εικόνες, ωστόσο, που ανέβηκαν αργότερα στον ιστότοπο YouTube δείχνουν έναν αστυνομικό να φωνάζει σε ορισμένα παιδιά, καλώντας τα να τον υπακούσουν και να πέσουν στο έδαφος.
Επικρατεί σύγχυση και πανικός, έφηβοι τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.
Ένας εξ αυτών αρπάζει μία έφηβη από το μαγιό της, την ρίχνει στο έδαφος και την σέρνει για λίγα μέτρα. Προκειμένου να ακινητοποιήσει την 14χρονη, ο αστυνομικός την ρίχνει στο έδαφος και πατά με τα δύο γόνατά του στην πλάτη της.
Ο ίδιος αστυνομικός βγάζει το όπλο και σημαδεύει προς δύο νεαρά αγόρια που πλησιάζουν.
«Αυτό το βίντεο εγείρει ανησυχίες, για τις οποίες η αστυνομία του Μακίνεϊ ερευνά» υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442