ΕΕ: Καλό σημάδι ότι ανταλλάσσονται έγγραφα
Απρόθυμη να αναφερθεί στο περιεχόμενο έγγραφων που ανταλλάσσει η Ελλάδα με τους θεσμούς εμφανίσθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τόσο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν όσο και η εκπρόσωπος του Μοσκοβισί δέχθηκαν πλήθος ερωτήσεων για το κείμενο 47 σελίδων, στο οποίο κατά δήλωση Τσίπρα καταγράφονται όλα τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης στις συνεδριάσεις Ελλάδας-πιστωτών στο Brussels Group, ωστόσο δεν θέλησαν να το σχολιάσουν.
Απρόθυμη να αναφερθεί στο περιεχόμενο έγγραφων που ανταλλάσσει η Ελλάδα με τους θεσμούς εμφανίσθηκε σήμερα Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τόσο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, όσο και η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, δέχθηκαν πλήθος ερωτήσεων για το κείμενο 47 σελίδων που κατά δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καταγράφονται όλα τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης στις συνεδριάσεις Ελλάδας-πιστωτών στο Brussels Group, ωστόσο δεν θέλησαν να το σχολιάσουν.
«Είναι καλό σημάδι ότι ανταλλάσσονται έγγραφα», δήλωσε η κ. Μπράιτχαρτ. Η ίδια ανέφερε πως πολλά έγγραφα έχουν ανταλλαγεί μέχρι σήμερα για να ξεκαθαρισθεί το πώς θα εφαρμοσθεί με επιτυχία η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.
Μετά από επίμονες ερωτήσεις πρόσθεσε: «Δεν σχολιάζουμε ανταλλαγές έγγραφων (paperology). Είναι καλύτερο να συζητούνται τα έγγραφα στους θεσμούς και όχι μέσω του Τύπου».
Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι μετά από την κατάθεση από την ελληνική πλευρά ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στο Brussels Group «είναι σαφές ότι αν επιθυμούν την εύρεση λύσης η απόφαση ανήκει στους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης» η κ. Αντρέεβα δεν σχολίασε, λέγοντας: «Δεν είμαστε εδώ για να ερμηνεύσουμε δηλώσεις άλλων».
Κληθείσα να σχολιάσει την παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη σύσκεψη στο Βερολίνο παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ειδικά για την απουσία του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η κ. Μπράιτχαρτ παρέπεμψε στην γερμανική καγκελαρία για τη σύνθεση της συνάντησης. Για τη μη συμμετοχή του Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως οι συζητήσεις αφορούσαν τους θεσμούς.
«Οι συζητήσεις γίνονται σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται. Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει εάν αυτό θα γίνει σήμερα δια ζώσης στις Βρυξέλλες. Η ίδια αποσαφήνισε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο Eurogroup και ότι «αυτό δεν αλλάζει».
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν πως σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα»
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)










![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442