Δεύτερος Μαροκινός συνελήφθη για την επίθεση στο μουσείο Μπαρντό
Ένας δεύτερος Μαροκινός, ο οποίος καταζητείτο ως ύποπτος για ανάμειξη στην αιματηρή επίθεση της 18ης Μαρτίου στο μουσείο Μπαρντό στην Τύνιδα, συνελήφθη στα σύνορα της Τυνησίας με τη Λιβύη.
Ένας δεύτερος Μαροκινός, ο οποίος καταζητείτο ως ύποπτος για ανάμειξη στην αιματηρή επίθεση της 18ης Μαρτίου στο μουσείο Μπαρντό στην Τύνιδα, συνελήφθη στα σύνορα της Τυνησίας με τη Λιβύη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Τυνησίας, ο ύποπτος, ο οποίος ονομάζεται Νουρεντίν αλ-Νάιμπι, «συνελήφθη την Κυριακή στο συνοριακό φυλάκιο του Ρας Τζεντίρ ενώ επέστρεφε στην Τυνησία από τη Λιβύη».
Όπως δήλωσε ο Μοχάμεντ Άλι Αρούι ο άνδρας είχε στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο και θεωρείται ότι είχε έμμεση ανάμειξη στην επίθεση, όπως και ένας άλλος Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στην Ιταλία.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν έδωσε διευκρινίσεις για τον ρόλο που πιστεύεται πως είχε ο ύποπτος.
Είκοσι δύο άνθρωποι -21 ξένοι τουρίστες και ένας τυνήσιος αστυνομικός- σκοτώθηκαν στην επίθεση στο μουσείο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, η Τύνιδα αποδίδει την επίθεση στον Λόκμαν Αμπού Σαχρ, αλγερινό τζιχαντιστή που συνδέεται με την αλ-Κάιντα και σκοτώθηκε στα τέλη Μαρτίου από τις τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας.
Την περασμένη εβδομάδα η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός νεαρού Μαροκινού που είχε φθάσει λαθραία στη χώρα τον Φεβρουάριο με πλοιάριο.
Η σύλληψη έγινε βάσει αυτών των ενταλμάτων σύλληψης για ανθρωποκτονίες εκ προμελέτης και συνωμοσία για τη διάπραξη επίθεσης.
Ο 22χρονος Αμπντελμαζίντ Τούιλ, «γνωστός με το ψευδώνυμο Αμπντάλα», είχε συλληφθεί στο Γκατζάνο, κοντά στο Μιλάνο, στο διαμέρισμα όπου κατοικούν η μητέρα του και οι δύο αδελφοί του.
Ο νεαρός δηλώνει αθώος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»
- Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης
- Ελένη Μενεγάκη: Στη Σεβίλλη για το Πάσχα με τον Ματέο Πανταζόπουλο
- Ρουκετοπόλεμος στη Χίο: Η πιο «εκρηκτική» Ανάσταση στην Ελλάδα
- Ντέρμπι Μακάμπι – Χάποελ στη Euroleague με ενδιαφέρον και για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442