Πέντε χιλιάδες μετανάστες κάθε εβδομάδα περιμένει η Ιταλία
Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά πως μέχρι το Σεπτέμβριο, περίοδο που τα επικίνδυνα ταξίδια μεταναστών για να περάσουν τη Μεσόγειο πληθαίνουν, θα φτάνουν κάθε εβδομάδα 5.000 μετανάστες στη χώρα. Το πρωί της Πέμπτης, την ημέρα της ευρωπαίκής Συνόδου για το μεταναστευτικό μετά τη νέα τραγωδία, άλλοι 220 μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Κατάνια στη Σικελία.
Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά πως μέχρι το Σεπτέμβριο, περίοδο που τα επικίνδυνα ταξίδια μεταναστών για να περάσουν τη Μεσόγειο πληθαίνουν, θα φτάνουν κάθε εβδομάδα 5.000 μετανάστες στη χώρα.
Το πρωί της Πέμπτης, την ημέρα της ευρωπαίκής Συνόδου για το μεταναστευτικό μετά τη νέα τραγωδία, άλλοι 220 μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Κατάνια στη Σικελία.
Σκάφη των αρχών μετέφεραν τους μετανάστες, μεταξύ τους και τρεις γυναίκες, το πρωί της Πέμπτης στο σικελικό λιμάνι μετά τη διάσωσή τους περίπου 40 χλμ. ανοικτά των ακτών της Λιβύης.
Βρίσκονταν σε δύο πλαστικές λέμβους, μήκους 14 μέτρων η κάθε μια, στοιβαγμένοι ανάμεσα σε μπιτόνια βενζίνης, που ανατράπηκαν.
Αν οι εκτιμήσεις του ιταλικού υπουργείο επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για 200.000 αφίξεις για το 2015 στην Ιταλία.
Οι εκτιμήσεις προέρχονται από πηγές στο υπουργείο που επικαλείται η εφημερίδα Messaggero και τις οποίες το βρετανικό πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι επιβεβαίωσε ξεχωριστά.
Ο διευθυντής της υπηρεσίας μετανάστευσης του υπουργείου Μάριο Μορκόνε, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, δήλωσε πως η Ιταλία έχει επιφορτιστεί αυτή την ώρα με την ευθύνη να φιλοξενήσει 81.000 ανθρώπους, από τους οποίους οι 31.000 είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι θα πρέπει να κατανεμηθούν στις διάφορες περιοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Super League: Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες στα play-οff
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
- O Ντόναλντ Ντακ και η ενεργειακή κρίση: Τι μας δίδαξαν τα Μίκυ Μάους για όσα συμβαίνουν σήμερα
- «Το Τάμα» με τον Γιώργο Χριστοδούλου για 10 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Λονδίνο: Εμπρηστική επίθεση σε κτίριο εβραϊκής οργάνωσης – Έβαλαν φωτιά σε τρία ασθενοφόρα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας και της άνοιξης
- Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Δραματικές έρευνες για τον 34χρονο δύτη που αγνοείται
- Όλα όσα προσφέρει το μάνγκο στον οργανισμό μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442