Πανούσης: Δεν υπήρξε κατάλυση του ασύλου στην Πρυτανεία
Υπεραμύνθηκε της επιχείρησης της αστυνομίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος τόνισε πως δεν υπήρξε κατάλυση του ασύλου από την πλευρά της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι οι καταληψίες ήθελαν να ηρωοποιηθούν τερματίζοντας την κατάληψη μετά την ψήφιση του νόμου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.
Υπεραμύνθηκε της επιχείρησης της αστυνομίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Πανούσης τόνισε πως δεν υπήρξε κατάλυση του ασύλου από την πλευρά της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι οι καταληψίες ήθελαν να ηρωοποιηθούν τερματίζοντας την κατάληψη μετά την ψήφιση του νόμου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, λέγοντας πως δεν έχει νόημα να μπει σε αυτή τη συζήτηση και κάλεσε όσους διαφωνούν μαζί του να εξηγήσουν τι εννοούν με τους όρους «αριστερή αστυνομία» και «αριστερή δικαιοσύνη».
Επανέλαβε, δε, τη θέση του ότι η αστυνομία δεν πρόκειται να λύσει κοινωνικο-πολιτικά θέματα που έχει αφήσει στην άκρη η Πολιτεία και έφερε ως παράδειγμα το πρόβλημα στις Σκουριές, λέγοντας πως τηλεφώνησε και στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, ζητώντας του να βρεθεί λύση.
Διευκρίνισε ότι η αστυνομία θα παραμείνει στην τακτική της ήπιας διαχείρισης και σημείωσε πως όταν έφυγε η κλούβα των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια και μειώθηκε αισθητά η αστυνομική παρουσία ανέλαβαν τον έλεγχο της περιοχής μαφίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα – Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 40 λεπτά
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442