Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει αυτήν την ώρα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ατζέντα της συζήτησης είναι το Κυριακό, η οικονομία, η ενέργεια, θέματα της ΕΕ και οι περιφερειακές εξελίξεις.
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει αυτήν την ώρα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ατζέντα της συζήτησης είναι το Κυριακό, η οικονομία, η ενέργεια, θέματα της ΕΕ και οι περιφερειακές εξελίξεις.
Κατά τη σύντομη συνομιλία τους μπροστά στο φακό, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποχώρηση του τουρκικού Μπαρμπαρός από τα κυπριακά χωρικά ύδατα και σημείωσε ότι πλέον θα μπορέσουν να αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Ο Νίκος Αναστασιάδης παρατήρησε ότι αυτό θα χρειαστεί κάποιο χρόνο.
Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για προώθηση από την Ελλάδα ενεργειακών συμφωνιών που θα έχουν την έγκριση της ΕΕ, για να τονίσει: «Αν δεν διεκδικείς τίποτα, δεν παίρνεις τίποτα».
Μετά τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Το μεσημέρι ο κ. Αναστασιάδης θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο κ. Παυλόπουλος στο οποίο θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός.
Στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Κύπρου θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέο περιστατικό με μετανάστες στα νότια της Κρήτης- Διασώθηκαν 43 άτομα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/4): Δράση με Ατλέτικο – Άρσεναλ στο Mega και τον τελικό του ΠΑΟΚ στο Eurocup
- Μέχρι αύριο Πέμπτη θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Fuel Pass
- Το αποτύπωμα του BRIGHT GROUP στους Δελφούς: Η σύγκλιση στρατηγικής και τεχνολογίας ως απάντηση στις προκλήσεις του Μέλλοντος
- Το βλέμμα φόβου της Μελάνια Τραμπ – H πρώτη φορά που η Αμερική την βλέπει να εκφράζει συναισθήματα
- Ινδονησία: Ξεκινά η δίκη στρατιωτικών που οργάνωσαν επίθεση με οξύ εναντίον ακτιβιστή
- Ποια είναι τα δεδομένα με τους τραυματισμούς των Γουόρντ και Ντόρσεϊ
- Μαγνησία: Αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν άντεχε τον χαμό της κόρης της – Την εντόπισε ο γιος της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442