
Προς απομάκρυνση η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να ενεργοποιήσει τις πρόνοιες του Συντάγματος για απομάκρυνση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη από τη θέση της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Σημειώνεται πως η κ. Γιωρκάτζη είχε αρνηθεί να αποχωρήσει οικειοθελώς.
Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε χθες να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να ενεργοποιήσει τις πρόνοιες του Συντάγματος για απομάκρυνση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη από τη θέση της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Σημειώνεται πως η κ. Γιωρκάτζη είχε αρνηθεί να αποχωρήσει οικειοθελώς.
Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις στην λειτουργία της Εποπτικής Αρχής το πολιτικό κόστος από τα όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας με επίκεντρο την Διοικήτρια αλλά και την άρνηση της ιδίας να δώσει ένα τέλος στα όσα ταλανίζουν την Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να την «αποπέμψει».
Η κ. Γιωρκάτζη κατηγορείται για σύγκρουση συμφερόντων, καθώς το δικηγορικό γραφείο του συζύγου της χειρίζεται την υπόθεση της MIG και του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Κύπρο. Πηγές της κυπριακής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η κ. Γιωρκάτζη είχε υποχρέωση να ενημερώσει για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του συζύγου και της κόρης της αφού είχαν σχέση με την θέση της.
Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις στην Κεντρική Τράπεζα «κλείδωσαν» οριστικά στην σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αναστασιάδης αφού άκουσε τους αρχηγούς τους ενημέρωσε ότι θα βάλει τέλος στην υπόθεση Γιωρκάτζη κάνοντας επίκληση των συνταγματικών διατάξεων.
Για τις κινήσεις αυτές ενημερώθηκε από τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη και ο Μάριο Ντράγκι και σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη φορά η ΕΚΤ δεν προτίθεται να παρέμβει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Google: Το «μαγικό» flashακι που υπόσχεται να «σώσει» τον παλιό σας υπολογιστή από τη… χωματερή
- Η βαθμολογία της Super League μετά την 1η αγωνιστική των playoffs (pic)
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-1: Η Κυριακή της ΑΕΚ
- Ακυρώθηκε το γκολ του Γιαζίτσι στο 98’ (vid)
- Tα νέα σενάρια για πετρέλαιο και στασιμοπληθωρισμό
- Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο – Μεταφορά μέσω θαλάσσης
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «καυτή πατάτα» για το Μαξίμου και η «βροχή» αιτημάτων για πρόωρες κάλπες
- «Φιλαράκια» – Η Λίζα Κούντροου λάτρεψε τη Φοίβη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442