Με κέρδη άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Με κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup με την αγορά να αποτιμά θετικά την επιστροφή των κλιμακίων των ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στην Αθήνα. Ωστόσο, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται σε υψηλά επίπεδα, σε αντίθετη πορεία από τα ομόλογα των υπολοίπων κρατών της ευρωζώνης που επωφελούνται από το QE της ΕΚΤ.
Με κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup με την αγορά να αποτιμά θετικά την επιστροφή των κλιμακίων των ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στην Αθήνα. Ωστόσο, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται σε υψηλά επίπεδα, σε αντίθετη πορεία από τα ομόλογα των υπολοίπων κρατών της ευρωζώνης που επωφελούνται από το QE της ΕΚΤ.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:25 διαμορφώνεται στις 837,98 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,86%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,55 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 52 μετοχές, 14 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,00%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,58%.
Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών (+6,94%).
Με ελαφρά πτώση άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,26% και διαμορφώθηκε στις 6.858,28 μονάδες.
Με ελαφρά πτώση άνοιξε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,14% και διαμορφώθηκε στις 4.930,06 μονάδες.
Με ελαφρά πτώση άρχισαν οι συναλλαγές και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,22% και διαμορφώθηκε στις 11.555,97 μονάδες.
Με πτώση 0,67% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,67%, καταγράφοντας απώλειες 125,44 μονάδων, για να κλείσει στις 18,665.11 μονάδες.
Συνεχίζεται η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά 12 ετών. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει σημαντική πτώση σε ποσοστό 0,98% και διαμορφώνεται στα 1,0745 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 131,045 γεν, στο 0,7144 με τη στερλίνα και στο 1,0683 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,60% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 121,956 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5040 με τη στερλίνα και στο 0,9940 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ραδιόφωνο: Ζήτημα συγκινήσεως
- Ο Λανουά (με ποιό δικαίωμα;) μίλησε για την επόμενη σεζόν…
- Ο φόβος για κατολίσθηση έκλεισε δρόμο του Δήμου Πύργου-Προληπτική εκκένωση δέκα κατοικιών
- ΗΠΑ: Ο στρατός ολοκλήρωσε τη μεταφορά κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους από την Συρία στο Ιράκ
- Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ: «Δεν φοβάμαι τα μικρόβια… Συνήθιζα να σνιφάρω κοκαΐνη από καθίσματα τουαλέτας»
- Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει κίνηση για τον Φρανσίσκο (pic)
- Βρετανία: Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απαγόρευση φιλοπαλαιστινιακής οργάνωσης – Η κυβέρνηση θα ασκήσει έφεση
- H άσκηση ως «θεραπεία πρώτης γραμμής» για την κατάθλιψη και το άγχος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442